Recept
« Terug naar recepten
Broodkruim Gebakken
PT60M
Broodkruim Gebakken
Een heerlijk broodkruim gebakken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodkruim Gebakken te bereiden
*Verhit de boter op een middelmatig hoog vuur in de anti-aanbak pan.
*Als de boter is uitgebruist dan de knoflook toevoegen.
*Een minuut daarna de Pernod en het citroensap er bij voegen en al roerend 1 minuut laten intrekken en wegkoken.
*Dan het broodkruim er bij en al roerend net zo lang fruiten tot het kruim mooi egaal goud-bruin is geworden.
*Nog even zonder roeren laten doorbakken en laten indrogen op keukenpapier.
*Als de boter is uitgebruist dan de knoflook toevoegen.
*Een minuut daarna de Pernod en het citroensap er bij voegen en al roerend 1 minuut laten intrekken en wegkoken.
*Dan het broodkruim er bij en al roerend net zo lang fruiten tot het kruim mooi egaal goud-bruin is geworden.
*Nog even zonder roeren laten doorbakken en laten indrogen op keukenpapier.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Lekker op vissige gerechten, maar ook op groente gerechten (bv bloemkool en spercieboontjes), paling, gegratineerde oesters, pastagerechten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
netgat zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A
deuxchapeaux zegt:
Mijn advies luidt:binnen 2 dagen opgebruiken.
Jan A.