Verwijder de taart uit de springvorm en snijd in punten.
Lekker als voorgerecht, lunch of snack.
Recept
« Terug naar recepten
Broodtaart met Groentes
PT100M
Broodtaart met Groentes
Een heerlijk broodtaart met groentes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodtaart met Groentes te bereiden
1).1).Springvorm ruim beboteren met roomboter en vervolgens de fijngemaakte hazelnoten op de boter strooien.
2).De klein gesneden artisjokken direct in water leggen met sap van 1 citroen.
3).In een grote bakpan de uien in de olie aanfruiten tot ze zacht beginnen te worden. Tegelijkertijd fruiten de oregano en de rozemarijn mee.
4).Dan gaan de wortel juliennes er bij en de prei.
Goed doorroeren op behoorlijk hoog vuur.ca 5 min.
5).Dan mogen de artisjokken er bij en de lomboks en 5 minuten later de spinazie.
6).Ondertussen in een apart pannetje de courgettes in wat roomboter zacht aanfruiten. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
7).Daarna gaan de courgettes bij de andere groentes. Goed door roeren.
8).Room en ei door elkaar roeren en dat geheel bij de groente preu roeren.
9).Maak af met weinig zout en veel peper.
10).Breng aan de kook en laat de room voor de helft indampen.
11).Haal van het vuur af en laat afkoelen
12).De helft van de plakken Emmenthaler worden op het brood gelegd en vervolgens bedekt met de helft van de groente preu.
13).Daarop komt de andere helft van de kaasplakjes,dan de resterende helft van de groentepreu, en vervolgens daar weer op de geraspte kaas.
14).Dit geheel gaat 30 - 45 minuten in de oven. In ieder geval zo lang tot het geheel goud gekleurd en gaar is.
2).De klein gesneden artisjokken direct in water leggen met sap van 1 citroen.
3).In een grote bakpan de uien in de olie aanfruiten tot ze zacht beginnen te worden. Tegelijkertijd fruiten de oregano en de rozemarijn mee.
4).Dan gaan de wortel juliennes er bij en de prei.
Goed doorroeren op behoorlijk hoog vuur.ca 5 min.
5).Dan mogen de artisjokken er bij en de lomboks en 5 minuten later de spinazie.
6).Ondertussen in een apart pannetje de courgettes in wat roomboter zacht aanfruiten. Dat duurt ongeveer 10 minuten.
7).Daarna gaan de courgettes bij de andere groentes. Goed door roeren.
8).Room en ei door elkaar roeren en dat geheel bij de groente preu roeren.
9).Maak af met weinig zout en veel peper.
10).Breng aan de kook en laat de room voor de helft indampen.
11).Haal van het vuur af en laat afkoelen
12).De helft van de plakken Emmenthaler worden op het brood gelegd en vervolgens bedekt met de helft van de groente preu.
13).Daarop komt de andere helft van de kaasplakjes,dan de resterende helft van de groentepreu, en vervolgens daar weer op de geraspte kaas.
14).Dit geheel gaat 30 - 45 minuten in de oven. In ieder geval zo lang tot het geheel goud gekleurd en gaar is.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.