Recept
« Terug naar recepten
Brownies met ijs en karamelsaus
PT35M
Brownies met ijs en karamelsaus
Een heerlijk brownies met ijs en karamelsaus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Yunomi - G. Bakker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brownies met ijs en karamelsaus te bereiden
Brownies:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bekleed een bakvorm van 20 x 20 centimeter met bakpapier.
Hak de noten fijn en de chocolade grof.
Smelt de chocolade (in circa 1 minuut op half vermogen in de magnetron of au bain-marie).
Laat de chocolade afkoelen.
Klop in een kom de margarine met 325 gram suiker met de handmixer door elkaar.
Klop er achtereenvolgens de melk, eieren, gesmolten chocolade, bloem, cacaopoeder, vanillesuiker en wat zout door.
Spatel de gehakte noten erdoor.
Schep het beslag in de vorm.
Bak de koek 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig is. Binnenin mag de koek zacht blijven.
Laat de koek afkoelen tot lauw.
Karamelsaus:
Smelt de rest van de suiker in een pan met een dikke bodem en laat de suiker goudbruin kleuren.
Voeg het sinaasappelsap toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
Los al roerende de gestolde karamel weer op.
Laat de saus nog 2-3 minuten inkoken tot de dikte goed is.
Laat even iets afkoelen.
Snijd de koek in vierkantjes.
Serveer de brownies met ijs en schenk de warme karamelsaus erover.
Serveer direct.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bekleed een bakvorm van 20 x 20 centimeter met bakpapier.
Hak de noten fijn en de chocolade grof.
Smelt de chocolade (in circa 1 minuut op half vermogen in de magnetron of au bain-marie).
Laat de chocolade afkoelen.
Klop in een kom de margarine met 325 gram suiker met de handmixer door elkaar.
Klop er achtereenvolgens de melk, eieren, gesmolten chocolade, bloem, cacaopoeder, vanillesuiker en wat zout door.
Spatel de gehakte noten erdoor.
Schep het beslag in de vorm.
Bak de koek 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig is. Binnenin mag de koek zacht blijven.
Laat de koek afkoelen tot lauw.
Karamelsaus:
Smelt de rest van de suiker in een pan met een dikke bodem en laat de suiker goudbruin kleuren.
Voeg het sinaasappelsap toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
Los al roerende de gestolde karamel weer op.
Laat de saus nog 2-3 minuten inkoken tot de dikte goed is.
Laat even iets afkoelen.
Snijd de koek in vierkantjes.
Serveer de brownies met ijs en schenk de warme karamelsaus erover.
Serveer direct.