Recept
« Terug naar recepten
Bruine Bonen Betawi
PT25M
Bruine Bonen Betawi
Een heerlijk bruine bonen betawi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine Bonen Betawi te bereiden
1).Verwarm de gekookte bonen en houd ze warm.
2).Maak in de keukenblender de boemboe van de aangegeven ingrediënten.
3).Fruit de boemboe aan in 3 eetlepels rijstolie en zodra de boemboe enorm gaar ruiken, dan de bonen er bij doen en rond blijven roeren.
4).Vlak voor het opdienen worden ook de basterd suiker, de limoensap en de geraspte klapper er bij gedaan.
2).Maak in de keukenblender de boemboe van de aangegeven ingrediënten.
3).Fruit de boemboe aan in 3 eetlepels rijstolie en zodra de boemboe enorm gaar ruiken, dan de bonen er bij doen en rond blijven roeren.
4).Vlak voor het opdienen worden ook de basterd suiker, de limoensap en de geraspte klapper er bij gedaan.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*De 25 minuten tijd is zonder het koken van de bruine bonen.