Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonensoep
PT30M
Bruine bonensoep
Een heerlijk bruine bonensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonensoep te bereiden
De bonen zeer gaar koken en door een zeef wrijven.
Deze puree verdunnen met het bonennat.
Ui en Spaanse peper enige tijd in de boter laten trekken.
Bloem hierbij voegen en alles licht bruin fruiten.
Vervolgens de eerstgenoemde massa langzamerhand toevoegen en de soep nog enige tijd doorkoken en bij het opdoen even zeven.
Deze puree verdunnen met het bonennat.
Ui en Spaanse peper enige tijd in de boter laten trekken.
Bloem hierbij voegen en alles licht bruin fruiten.
Vervolgens de eerstgenoemde massa langzamerhand toevoegen en de soep nog enige tijd doorkoken en bij het opdoen even zeven.