Recept
« Terug naar recepten
Bruschetta met gegrilde sardines
PT30M
Bruschetta met gegrilde sardines
Bruschetta met gegrilde sardines
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
160 kCal energie
9 Gram eiwit
6 Gram vet
17 Gram koolhydraten
9 Gram eiwit
6 Gram vet
17 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vis op zijn Best John West
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruschetta met gegrilde sardines te bereiden
- Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes
- Hak 2 eetlepels basilicum fijn en meng met de tomaten, olijfolie en versgemalen zout naar smaak.
- Halveer de teentjes knoflook
- Halveer het brood.
- Verhit een grillpan en rooster het brood aan beide kanten goudbruin en knapperig (ovengrill of broodrooster kan ook).
- Leg het brood op een schaal en wrijf de bovenkant in met het snijvlak van de knoflook.
- Verdeel de tomaten erover.
- Verdeel de sardines over de tomaten en bestrooi met peper naar smaak.
- Garneer de bruschetta met wat basilicumblaadjes.