Recept
« Terug naar recepten
Bruschette met biet en tomaat
PT35M
Bruschette met biet en tomaat
Een heerlijk bruschette met biet en tomaat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
450 kCal energie
10 Gram eiwit
26 Gram vet
44 Gram koolhydraten
10 Gram eiwit
26 Gram vet
44 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruschette met biet en tomaat te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd het stokbrood in schuine plakjes van 1 cm.
Leg op een bakplaat, besprenkel met 3 eetlepels olie en bak in circa 10 minuten krokant in de oven.
Snijd de bietjes in blokjes van 1/2 cm (brunoise).
Meng met 1 eetlepel olie, de azijn, komijn en bieslook.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng met de rest van de olie, de knoflook en peper en zout naar smaak.
Beleg de helft van de bruschette met de biet en kaas.
Beleg de rest met de tomaat.
Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de tomaat.
Snijd het stokbrood in schuine plakjes van 1 cm.
Leg op een bakplaat, besprenkel met 3 eetlepels olie en bak in circa 10 minuten krokant in de oven.
Snijd de bietjes in blokjes van 1/2 cm (brunoise).
Meng met 1 eetlepel olie, de azijn, komijn en bieslook.
Verwijder de zaadlijsten van de tomaat.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng met de rest van de olie, de knoflook en peper en zout naar smaak.
Beleg de helft van de bruschette met de biet en kaas.
Beleg de rest met de tomaat.
Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de tomaat.