KookJij

Brusselse champignonsoep

Een heerlijk brusselse champignonsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brusselse champignonsoep te bereiden

Maak de champignons schoon en hak ze zeer fijn.Besprenkel ze met citroensap.Schil de ui en rasp deze.Fruit de geraspte ui en de gehakte champignons in de boter goudgeel.Stuif de bloem erover en bak deze even mee.Voeg de bouillon toe en blijf roeren tot de soepkookt.Laat de soep 10 min.zachtjes koken.Voeg de room toe en voeg naar smaak peper en/of zout toe.Bestrooi de soep met de peterselie.Pel het ei en prak dat met een vork fijn en bestrooi dit over de soep.Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marlie+karlijn

marlie+karlijn zegt:
lekkere soep
henk6

henk6 zegt:
Lekkere soep. Geheel volgens recept gemaakt.