Recept
« Terug naar recepten
Brusselse champignonsoep
PT45M
Brusselse champignonsoep
Een heerlijk brusselse champignonsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brusselse champignonsoep te bereiden
Maak de champignons schoon en hak ze zeer fijn.Besprenkel ze met citroensap.Schil de ui en rasp deze.Fruit de geraspte ui en de gehakte champignons in de boter goudgeel.Stuif de bloem erover en bak deze even mee.Voeg de bouillon toe en blijf roeren tot de soepkookt.Laat de soep 10 min.zachtjes koken.Voeg de room toe en voeg naar smaak peper en/of zout toe.Bestrooi de soep met de peterselie.Pel het ei en prak dat met een vork fijn en bestrooi dit over de soep.Serveer direct.
marlie+karlijn zegt: