Recept
« Terug naar recepten
Buikspek met puree van fetakaas en rode biet
PT60M
Buikspek met puree van fetakaas en rode biet
Een heerlijk buikspek met puree van fetakaas en rode biet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
varkensvlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Buikspek met puree van fetakaas en rode biet te bereiden
1. Breng het spek aan de kook in het water met het zout, het laurierblaadje en de grof gehakte ui en wortel. Laat een klein uurtje rustig sudderen en haal dan de pan van het vuur. Laat het spek in het vocht afkoelen.
2. Borstel de bietjes schoon en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar in licht gezouten water.
3. Kook ook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
4. Warm de melk op met 1 eetlepel boter en los de fetakaas erin op. Mix alles goed door. Giet de aardappelen af en plet ze met een pureestamper. Meng het kaasmengsel door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
5. Schil de rode bietjes en snijd ze in partjes.
6. Laat de rest van de boter bruinen in de pan. Meng de rode biet met de sjalot en giet er de hete boter over. Breng op smaak met peper en zout.
7. Haal het buikspek uit het kookvocht en snij het in plakjes. Schroei het vlees kort dicht in een hete pan. Serveer met de fetapuree en de salade van rode biet.
2. Borstel de bietjes schoon en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar in licht gezouten water.
3. Kook ook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
4. Warm de melk op met 1 eetlepel boter en los de fetakaas erin op. Mix alles goed door. Giet de aardappelen af en plet ze met een pureestamper. Meng het kaasmengsel door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
5. Schil de rode bietjes en snijd ze in partjes.
6. Laat de rest van de boter bruinen in de pan. Meng de rode biet met de sjalot en giet er de hete boter over. Breng op smaak met peper en zout.
7. Haal het buikspek uit het kookvocht en snij het in plakjes. Schroei het vlees kort dicht in een hete pan. Serveer met de fetapuree en de salade van rode biet.