We kunnen vlees of kip ook eerst "voorbehandelen" in de bumbu en half gaar laten worden.
Op de grill of BBQ completeren we dan het garings-proces.
Recept
« Terug naar recepten
Bumbu Padang Gerechten
PT90M
Bumbu Padang Gerechten
Een heerlijk bumbu padang gerechten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bumbu Padang Gerechten te bereiden
*Maak in de keukenmachine van de uien,knoflook,kemiri's,
limoensap,1 eetlepel rijstolie en alle droge kruiden een gladde pasta (evt.met een scheutje bouillon als het te droog dreigt te worden).
*Braad vis of kip aan in de resterende 4 eetlepels rijstolie.
*Zodra vlees of kip "op kleur" is,dan de bumbu er bij doen en mee laten fruiten tot dat de geuren goed loskomen.
*Dan de santen er bij en laten smelten.Even goed door
gorengen en dan de bouiilon er bij.Zo nu en dan doorroeren.
*Laten sudderen met deksel er op gedurende 45 minuten.
*Deksel er af en vocht langzaam laten verdampen.
*Evt.aanvullen met bouillon als het vlees nog gaarder moet en dan weer verder inkoken.
#
Snelle Na si Kuning:
*De Snelkookrijst in ruim water opzetten met 25 gram santen,de kunyit,sereh,limoen en zout aan de kook brengen en 8 minuten laten doorkoken.Als er nog te veel water in zit dit afgieten en de rijst in de oven laten nagaren gedurend op z,n minst 15 minuten.
*Uit de oven verwijderen en met vork omroeren en laten uit-
wasemen.
limoensap,1 eetlepel rijstolie en alle droge kruiden een gladde pasta (evt.met een scheutje bouillon als het te droog dreigt te worden).
*Braad vis of kip aan in de resterende 4 eetlepels rijstolie.
*Zodra vlees of kip "op kleur" is,dan de bumbu er bij doen en mee laten fruiten tot dat de geuren goed loskomen.
*Dan de santen er bij en laten smelten.Even goed door
gorengen en dan de bouiilon er bij.Zo nu en dan doorroeren.
*Laten sudderen met deksel er op gedurende 45 minuten.
*Deksel er af en vocht langzaam laten verdampen.
*Evt.aanvullen met bouillon als het vlees nog gaarder moet en dan weer verder inkoken.
#
Snelle Na si Kuning:
*De Snelkookrijst in ruim water opzetten met 25 gram santen,de kunyit,sereh,limoen en zout aan de kook brengen en 8 minuten laten doorkoken.Als er nog te veel water in zit dit afgieten en de rijst in de oven laten nagaren gedurend op z,n minst 15 minuten.
*Uit de oven verwijderen en met vork omroeren en laten uit-
wasemen.