Als we de klassieke Caesar's Salad nu als basis gebruiken,
kunnen we er van alles mee doen :
*per persoon 1 ei,zo gekookt dat de dooier nog niet hard is,maar het wit wel goed gestold
*Geschilde en ontpitte stukjes tomaat
*Stukken avocado in citroensap gedoopt
*Zwarte olijven
*De dressing klaar maken in de keuken-machine zodat we een mayonaise-achtige dressing krijgen
Een ieder kan verder z'n fantasie gebruiken om er wat moois van te maken.
Er werd destijds bier bij de salade gedronken
Recept
« Terug naar recepten
Caesar's Salade
PT20M
Caesar's Salade
Dit zou het echte recept moeten zijn van Caesar Cardini.een Italiaanse immigrant,die hotels en restaurants had in San Diego (daar woonde hij ook) en Tijuana in Mexico.Op 4 juli 1924 was het zo druk geweest in een van zijn restaurants (nl.Caesar's Palace in Tijuana),dat alles op was en hij alleen nog een salade kon presenteren met wat hij nog in voorraad had.Met veel Italiaanse flair werd deze salade aan tafel bereid (niet met een keukenmachine maar met een klopper) voor 4 late gasten,die nog een kleinigheidje wilden bij hun drankje.
Het feit dat hij ook in Mexico werkte kwam door het feit dat in Mexico toen wel drank geschonken mocht worden en in de Verenigde Staten niet.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Dat weet ik niet meer,maar je kunt het overal nazoeken.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Caesar's Salade te bereiden
1)*Scheur de sla in stukken van 5 cm
2)*VOOR DE DRESSING : 3 teentjes knoflook en 1- minuuts-ei in de mengbeker doen van de keukenmachine.Dan de citroensap,Worcestershire saus en room er goed door roeren en in de keukenmachine tot een homogeen mengsel draaien.Dan met een draaiiende machine en 175 ml olijf olie een dressing van het geheel kloppen.Op smaak brengen met zwarte peper
*Voor de croutons : De boterhammen ontkorsten en in kleine dobbelsteentjes snijden en die door een mengsel van 1 teentje knoflook en 2 eetlepeles olijf olie roeren,zodat de blokjes brood gelikjmatigd verzadigd raken van de olijf olie en knoflook.
De blokjes worden gebakken tot ze goudgeel en knapperig zijn.
*Nu kunnen de bordjes opgemaakt worden :
-> De sla verdelen over 4 bordjes
-> Op elk bordje een 1/2 ansjovis filet leggen
-> De croutons verdelen over de bordjes (over de sla dus)
-> De dressing over de bordjes verdelen
-> Tenslotte de geschaafde Parmezaan er over
DIT IS DUS DE KLASSIEKE CAESAR'S SALAD
2)*VOOR DE DRESSING : 3 teentjes knoflook en 1- minuuts-ei in de mengbeker doen van de keukenmachine.Dan de citroensap,Worcestershire saus en room er goed door roeren en in de keukenmachine tot een homogeen mengsel draaien.Dan met een draaiiende machine en 175 ml olijf olie een dressing van het geheel kloppen.Op smaak brengen met zwarte peper
*Voor de croutons : De boterhammen ontkorsten en in kleine dobbelsteentjes snijden en die door een mengsel van 1 teentje knoflook en 2 eetlepeles olijf olie roeren,zodat de blokjes brood gelikjmatigd verzadigd raken van de olijf olie en knoflook.
De blokjes worden gebakken tot ze goudgeel en knapperig zijn.
*Nu kunnen de bordjes opgemaakt worden :
-> De sla verdelen over 4 bordjes
-> Op elk bordje een 1/2 ansjovis filet leggen
-> De croutons verdelen over de bordjes (over de sla dus)
-> De dressing over de bordjes verdelen
-> Tenslotte de geschaafde Parmezaan er over
DIT IS DUS DE KLASSIEKE CAESAR'S SALAD