Recept
« Terug naar recepten
Cake van Brebiou en hazelnoten
PT70M
Cake van Brebiou en hazelnoten
De Brebiou, is een heerlijke schapenkaas die geproduceerd wordt in de kaasmakerij van Jurançon, een stadje in de Pyrénées Atlantiques.
De streek is bekend om zijn specifieke weilanden en grondsoort, alsook zijn unieke en sterke herderstraditie.
De melk van schapen die in deze vruchtbare natuur opgroeien, geeft aan de Brebiou zijn unieke smaak en textuur.
Onder de witfluwelen korst van de Brebiou
bevindt zich het zachte en subtiele aroma van de
schapenmelk, dewelke de kaas een delicate en smeuïge
consistentie geeft. Zijn originele vorm slaat terug op
de manier waarop de herders uit de Béarnstreek voorheen hun kaas bereidden.
De Brebiou is een smaakvolle lekkernij
die uw kaasschotel opwaardeert met behulp
van zijn streekgebonden, natuurlijke toets!
Hij smaakt heerlijk bij het aperitief
in blokjes gesneden), op een kaasschotel of na
de maaltijd (met krentenbrood).
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
ilovecheese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cake van Brebiou en hazelnoten te bereiden
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Snijd de Brebiou in kleine stukjes en bestrooi die met wat bloem.
- Meng de hazelnootpoeder, het zakje bakpoeder, de rest van de bloem en de eieren.
- Breng naar wens op smaak.
- Voeg de olie en de melk toe.
- Doe er de stukjes Brebiou en de hele hazelnoten bij.
- Giet alles in een cakevorm met bakpapier.
- Bak gedurende 50 minuten in de oven op 160°C. Lauwwarm opdienen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Gasten zullen wel verrast zijn als ze dit proeven; je verwacht het niet.
Leuk recept!
Erwin Elens zegt: