KookJij

Cake van Brebiou en hazelnoten

De Brebiou, is een heerlijke schapenkaas die geproduceerd wordt in de kaasmakerij van Jurançon, een stadje in de Pyrénées Atlantiques. De streek is bekend om zijn specifieke weilanden en grondsoort, alsook zijn unieke en sterke herderstraditie. De melk van schapen die in deze vruchtbare natuur opgroeien, geeft aan de Brebiou zijn unieke smaak en textuur. Onder de witfluwelen korst van de Brebiou bevindt zich het zachte en subtiele aroma van de schapenmelk, dewelke de kaas een delicate en smeuïge consistentie geeft. Zijn originele vorm slaat terug op de manier waarop de herders uit de Béarnstreek voorheen hun kaas bereidden. De Brebiou is een smaakvolle lekkernij die uw kaasschotel opwaardeert met behulp van zijn streekgebonden, natuurlijke toets! Hij smaakt heerlijk bij het aperitief in blokjes gesneden), op een kaasschotel of na de maaltijd (met krentenbrood).
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: ilovecheese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cake van Brebiou en hazelnoten te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Snijd de Brebiou in kleine stukjes en bestrooi die met wat bloem.
  3. Meng de hazelnootpoeder, het zakje bakpoeder, de rest van de bloem en de eieren.
  4. Breng naar wens op smaak.
  5. Voeg de olie en de melk toe.
  6. Doe er de stukjes Brebiou en de hele hazelnoten bij.
  7. Giet alles in een cakevorm met bakpapier.
  8. Bak gedurende 50 minuten in de oven op 160°C. Lauwwarm opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Moet niet altijd met fruit zijn, en is zeker eens wat anders ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Bijzonder, een hartige cake dus. Weer eens iets anders ;-)
Gasten zullen wel verrast zijn als ze dit proeven; je verwacht het niet.
Leuk recept!