Recept
« Terug naar recepten
Caldo verde
PT45M
Caldo verde
Een heerlijk caldo verde recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
janine bischops
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Caldo verde te bereiden
Was de boerenkool en snijd alles zeer klein.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 1/2 cm.
Kook ze in het water gaar met de worst, de knoflook en het zout.
Daarna haal je de gare aardappelen met een schuimspaan uit het water en maak er met een vork puree van.
Neem daarna de worst uit de pan en snijd de schijfjes eventueel nog wat kleiner. Doe de aardappelprak en de stukjes worst terug in de pan,voeg de kool en de helft van de olijfolie toe en laat alles zachtjes sudderen tot de kool gaar is.
Voeg peper en zout naar smaak toe en doe er ook de rest van de olijfolie bij.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 1/2 cm.
Kook ze in het water gaar met de worst, de knoflook en het zout.
Daarna haal je de gare aardappelen met een schuimspaan uit het water en maak er met een vork puree van.
Neem daarna de worst uit de pan en snijd de schijfjes eventueel nog wat kleiner. Doe de aardappelprak en de stukjes worst terug in de pan,voeg de kool en de helft van de olijfolie toe en laat alles zachtjes sudderen tot de kool gaar is.
Voeg peper en zout naar smaak toe en doe er ook de rest van de olijfolie bij.