KookJij

Canakta Tavsan Budu (gestoofde hazebouten op z'n turks)

Een heerlijk canakta tavsan budu (gestoofde hazebouten op z'n turks) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Canakta Tavsan Budu (gestoofde hazebouten op z'n turks) te bereiden

De hazebouten met peper,zout en paprikapoeder bestrooien.Olijfolie verhitten in de braadpan en de hazebouten rondom bruin braden.Ui pellen,wortelen en prei schoonmaken.Alle ingredienten snijden en toevoegen aan de hazebouten en kort meestoven.De tomaten ontvellen,in blokjes snijden en ook toevoegen.Blussen met het bouillon.Laurierblad,hele takjes tijm en rozemarijn toevoegen.De pan sluiten en in een oven zetten,op 180C,en 50-60 min.laten stoven.(indien nodig nog wat bouillon bij schenken)De azijn en honing met elkaar vermengen op smaak brengen met cayennepeper,peper en zout.Hazebouten even uit de oven halen(ongeveer na een kwartier) en de saus door het vocht mengen.Hazebouten weer terug in de pan leggen en verder laten garen in de oven.Als de stooftijd om is,yoghurt met eidooiers losroeren.De hazebouten uit de saus halen en op en schaal leggen.Yoghurt aan de saus toevoegen met de fijngehakte munt (even doorroeren).De saus over de hazebouten verdelen en garneren met peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lboeree

lboeree zegt:
Gewoonweg HEERLIJK!!! heb alleen het vlees van de bouten gehaald. Voor herhaling vatbaar.
groet Liesbeth