Recept
« Terug naar recepten
Cantharellensoep met mascarpone
PT30M
Cantharellensoep met mascarpone
Een van mijn favoriete paddenstoelen is toch wel de Cantharelle. Laatst
toen we een weekendje in Duitsland waren heb ik er volop van kunnen
genieten. Een heerlijke cantharellensoep was een van de gerechten die ik
er daar mee at. Ik had me voorgenomen om deze zeker ook thuis eens
gaan te maken en omdat ik niet terug deins om een pan soep te maken
was het ook helemaal niet zo'n klus. De room, zoals ze die ze in het
restaurant erin deden, heb ik vervangen door mascarpone en zo kwam
deze heerlijke soep dus bij ons op tafel.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cantharellensoep met mascarpone te bereiden
- Smelt de boter in een (soep)pan maar laat de boter niet bruin worden, bak hierin de knoflook 2 minuutjes.
- Voeg de sjalotten toe en laat ze samen met de knoflook nog 5 minuten fruiten.
- Doe de schoongeborstelde cantharellen toe en bak ze kort mee.
- Voeg de bloem toe en blijf het geheel goed doorroeren.
- Giet de sherry erbij en meng alles goed door elkaar.
- Doe dan de tijm en marjolein bij het paddenstoelenmengsel en giet de bouillon erbij.
- Laat de soep nog ongeveer een kwartiertje zachtjes koken.
- Roer de mascarpone er goed doorheen en schep de soep in borden of kommen en lepel er nog wat mascarpone bovenop. (Je kunt de mascarpone eventueel vervangen door kookroom)