KookJij

Carpaccio van kalfsvlees met tonijn

Een heerlijk carpaccio van kalfsvlees met tonijn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpaccio van kalfsvlees met tonijn te bereiden

De kalfslende met mosterd insmeren, dan de kruiden hakken en het vlees erdoor rollen.
De olie niet te heet laten worden in een koekenpan en het vlees om en om hierin bakken. Let erop dat de kruiden niet verbranden! Bak het vlees in een voorverwarmde oven van 180°C mooi rosé.
Het vlees opbinden en in de diepvries laten aanvriezen.
De tonijn in de keukenmachine fijn maken, door een zeef wrijven en met mayonaise, peper en zout mengen. De slagroom half stijf slaan en door de tonijn spatelen.
De kalfslende uit de diepvries nemen en zeer dun snijden.
Snij de wortels, knolselderij en courgettes in blokjes (niet te klein) en meng ze door elkaar, zodat je gemengde groenteblokjes krijgt.
(’s avonds) Frituur de gemengde groenteblokjes in de hete frituurolie (of wokken).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Michiel Disseldorp

Michiel Disseldorp zegt:
Hallo Bert, allereerst mijn complimenten voor alweer een heel lekker recept. Ik heb wel één advies over de kalfslende: Draai de oventemperatuur terug naar ongeveer 120°C en hij zal nog sappiger worden. Het duurt wat langer maar het resultaat is het zeker waard! PS: de gefrituurde groenteblokjes erbij vind ik een leuk idee, ga ik zeker eens gebruiken. Vriendelijke Groeten, Michiel Disseldorp.
bertal

bertal zegt:
Peter:
Maar dat wisten we wel,
maar het blijft een lekker recept.
:);)
m.v.g. Bert Allers
Peter

Peter zegt:
Wel leuk hoor, maar als je aan het slot de tonijncrème (tonnato) op de kalfslende leg (Vitello) krijg je de klassieke .......... Juist ja.;)
bertal

bertal zegt:
Hallo Tania:
Tania de Kalfslende moet je eerst aanbraden dan in de oven, en je kan het controleren door met een kerntemperatuurmeter het vlees te controleren
het moet ongeveer 65 tot 70 graden zijn.
Het is inderdaad jammer dat er geen foto's bijstaan.
Maar het eigen inzicht is ook wel leuk.
Bedankt voor je leuke reactie.:);)
m.v.g. Bert Allers
Tania

Tania zegt:
Jammer dat er geen foto's bij je gerechten staan Bert, veel van je gerechten moeten echte plaatjes zijn na bereiding. Hoe lang houd je de kalfslende in de oven?
groeten, Tania