Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van kipfilet
PT45M
Carpaccio van kipfilet
De Italiaanse carpaccio van dungesneden ossehaas diende als voorbeeld van deze salade.
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
430 kCal energie
27 Gram eiwit
22 Gram vet
32 Gram koolhydraten
27 Gram eiwit
22 Gram vet
32 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de heerlijke gerechten (annette wolter)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van kipfilet te bereiden
- Spoel de kipfilets koud af en dep ze droog.
- Meng de fijngehakte anijs met 1 theelepel geraspte gemberwortel en zout.
- Wrijf de kipfilets in met dit mengsel en laat ze rusten.
- Was de bleekselderij.
- Schil de appel en haal het klokhuis eruit.
- Halveer de paprika maak hem schoon en was hem.
- Schil alle voorbereide ingredienten in blokjes en meng ze door elkaar.
- Bak de kipfilets aan elke kant 3 minuten in de hete olie.
- Bestrooi ze met wat zout en peper.
- Roer een saus van het citroensap, zout, peper, een mespuntje gemberwortel en de creme fraiche en meng de saus door de salade.
- Snijd de geschilde kiwi's in plakjes.
- Leg de gewassen en drooggeslagen radiccio op een schaal en schep daarop de salade.
- Snijd de kipfilets in dunne plakjes en leg die met de plakjes kiwi naast de salade.