KookJij

Carpaccio van kipfilet

De Italiaanse carpaccio van dungesneden ossehaas diende als voorbeeld van deze salade.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 430 kCal energie
27 Gram eiwit
22 Gram vet
32 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: de heerlijke gerechten (annette wolter)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpaccio van kipfilet te bereiden

  1. Spoel de kipfilets koud af en dep ze droog.
  2. Meng de fijngehakte anijs met 1 theelepel geraspte gemberwortel en zout.
  3. Wrijf de kipfilets in met dit mengsel  en laat ze rusten.
  4. Was de bleekselderij.
  5. Schil de appel en haal het klokhuis eruit.
  6. Halveer de paprika maak hem schoon en was hem.
  7. Schil  alle voorbereide ingredienten in blokjes en meng ze door elkaar.
  8. Bak de kipfilets aan elke kant 3 minuten in de hete olie.
  9. Bestrooi ze met wat zout en peper.
  10. Roer een saus van het citroensap, zout, peper, een mespuntje gemberwortel en de creme fraiche en meng de saus door de salade.
  11. Snijd de geschilde kiwi's in plakjes.
  12. Leg de gewassen en drooggeslagen radiccio op een schaal en schep daarop de salade.
  13. Snijd de kipfilets in  dunne plakjes en leg die met de plakjes kiwi naast de salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst