Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van Ossenworst
PT25M
Carpaccio van Ossenworst
Een heerlijk carpaccio van ossenworst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
we4you2
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van Ossenworst te bereiden
Rol de ossenworst zeer stevig in plasticfolie en leg deze 1 uur in de diepvries (opdat hij zich dun laat snijden). Snipper de parmezaanse kaas met een scherp mes in schilfers en bewaar deze in een afgedekte kunststof doos in de koelkast. Was de diverse soorten sla en dep ze droog. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan lichtbruin en snijd de basilicumblaadjes zeer fijn. Roer voor de dressing de azijn en de olijfolie door elkaar, roer het basilicum en de kappertjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Leg een bed van sla op een groot plat bord. Snijd de ossenworst in zeer dunne plakken en leg deze in een krans erop. Bestrijk het vlees met de dressing en bestrooi ten slotte met de pijnboompitten en de parmezaanse kaas
nietje zegt:
Zo kan je iemand echt eens trakteren.
(je erchste vijand)
:(