Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio
PT45M
Carpaccio
Een heerlijk carpaccio recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio te bereiden
Scheur de frisee in handzame stukken.
Snij de toefjes veldsla even boven de wortel aanzet los.
Was de veldsla en frisee in ruim koud water en droog beide slasoorten in een slacentrifuge of in een schone theedoek.
Bewaar de sla in een diepvrieszak in de koelkast.
Ontdoe de Parmezaanse kaas van zijn korst, snij de kaas in flinterdunne schilfers en bewaar deze in een plastic zak in de koelkast.
Leg het stuk ossenhaas in folie gewikkeld circa 1 uur in de diepvries.
Snijd het vlees op een snijmachine in flinterdunne plakjes.
Bewaar de plakjes ossenhaas afgedekt in de koelkast.
SAUS:
Spoel de kappertjes af met koud water, druk ze iets uit en hak ze grof samen met de pijnboompitten.
Snij de ansjvisfilets en de basilicum fijn.
Vermeng dit alles in een kom met de fijngehakte peterselie en voeg de azijn toe.
Bewaar de saus afgedekt op een koele plaats.
BEREIDING:
Verdeel de sla over de borden.
Schi de plakjes ossenhaas in een cirkel over de sla.
Strooi de schilfers kaas over het vlees en lepel de saus in het midden op de sla.
Snij de toefjes veldsla even boven de wortel aanzet los.
Was de veldsla en frisee in ruim koud water en droog beide slasoorten in een slacentrifuge of in een schone theedoek.
Bewaar de sla in een diepvrieszak in de koelkast.
Ontdoe de Parmezaanse kaas van zijn korst, snij de kaas in flinterdunne schilfers en bewaar deze in een plastic zak in de koelkast.
Leg het stuk ossenhaas in folie gewikkeld circa 1 uur in de diepvries.
Snijd het vlees op een snijmachine in flinterdunne plakjes.
Bewaar de plakjes ossenhaas afgedekt in de koelkast.
SAUS:
Spoel de kappertjes af met koud water, druk ze iets uit en hak ze grof samen met de pijnboompitten.
Snij de ansjvisfilets en de basilicum fijn.
Vermeng dit alles in een kom met de fijngehakte peterselie en voeg de azijn toe.
Bewaar de saus afgedekt op een koele plaats.
BEREIDING:
Verdeel de sla over de borden.
Schi de plakjes ossenhaas in een cirkel over de sla.
Strooi de schilfers kaas over het vlees en lepel de saus in het midden op de sla.