Recept
« Terug naar recepten
Carpe á la Limbourgoise
PT60M
Carpe á la Limbourgoise
Een heerlijk carpe á la limbourgoise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpe á la Limbourgoise te bereiden
De karper in-en uitwendig schoonmaken en van de schubben ontdoen.
Snij de ham, rozemarijn, knoflook en venkelzaadjes zeer fijn en meng of puree ze in de keukenmachine en vul hier de karper mee.
Fruit de schoongemaakte en gesnipperde ui samen met de kleine blokjes knolselderij in boter tot ze beginnen te kleuren.
Leg vervolgens de karper erbij, raad hem rondom aan en bestrooi hem vervolgens met wat zout.
Voeg het bier met de laurierblaadjes toe.
Breng het aan de kook.
Sluit de pan af met een deksel en plaats hem in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
Laat de vis in 25 á 30 min. gaar worden.
Pureer de groenten en haal het braadvocht uit de pan.
Zeef dit en maak hiermee een saus voor bij de vis.
Serveren met licht gezouten gekookte ardappelen en spinazie.
Snij de ham, rozemarijn, knoflook en venkelzaadjes zeer fijn en meng of puree ze in de keukenmachine en vul hier de karper mee.
Fruit de schoongemaakte en gesnipperde ui samen met de kleine blokjes knolselderij in boter tot ze beginnen te kleuren.
Leg vervolgens de karper erbij, raad hem rondom aan en bestrooi hem vervolgens met wat zout.
Voeg het bier met de laurierblaadjes toe.
Breng het aan de kook.
Sluit de pan af met een deksel en plaats hem in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
Laat de vis in 25 á 30 min. gaar worden.
Pureer de groenten en haal het braadvocht uit de pan.
Zeef dit en maak hiermee een saus voor bij de vis.
Serveren met licht gezouten gekookte ardappelen en spinazie.