KookJij

Carpe á la Limbourgoise

Een heerlijk carpe á la limbourgoise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Festival der Limburgse gerechten.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Carpe á la Limbourgoise te bereiden

De karper in-en uitwendig schoonmaken en van de schubben ontdoen.
Snij de ham, rozemarijn, knoflook en venkelzaadjes zeer fijn en meng of puree ze in de keukenmachine en vul hier de karper mee.
Fruit de schoongemaakte en gesnipperde ui samen met de kleine blokjes knolselderij in boter tot ze beginnen te kleuren.
Leg vervolgens de karper erbij, raad hem rondom aan en bestrooi hem vervolgens met wat zout.
Voeg het bier met de laurierblaadjes toe.
Breng het aan de kook.
Sluit de pan af met een deksel en plaats hem in een voorverwarmde oven van 180 graden C.
Laat de vis in 25 á 30 min. gaar worden.
Pureer de groenten en haal het braadvocht uit de pan.
Zeef dit en maak hiermee een saus voor bij de vis.
Serveren met licht gezouten gekookte ardappelen en spinazie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst