Recept
« Terug naar recepten
Champignoncrème
PT20M
Champignoncrème
Een heerlijk champignoncrème recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ovenhits Special 2007
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignoncrème te bereiden
Als het champignonmengsel gebakken is, moet dat eerst afkoelen voordat je verder gaat. De afkoeltijd is hier niet meegerekend.
De champignons schoonmaken en fijnhakken. De peterselie ook fijnhakken.
De uien snipperen.
De olie verhitten en champignons en uien al roerend bakken.
Dan de peterselie en de oregano kort meebakken.
Alles af laten koelen.
Roer dan de kwark met de melk glad en voeg dit kwarkmengsel al roerend door het champignonmengsel.
Op smaak brengen met zout en peper.
De champignons schoonmaken en fijnhakken. De peterselie ook fijnhakken.
De uien snipperen.
De olie verhitten en champignons en uien al roerend bakken.
Dan de peterselie en de oregano kort meebakken.
Alles af laten koelen.
Roer dan de kwark met de melk glad en voeg dit kwarkmengsel al roerend door het champignonmengsel.
Op smaak brengen met zout en peper.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Lekker op stokbrood, kleine broodjes, ciabatta, toastjes etc.