Recept
« Terug naar recepten
Champignonknoedels met spinazie a la creme
PT45M
Champignonknoedels met spinazie a la creme
Een heerlijk champignonknoedels met spinazie a la creme recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
reis om de wereld
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonknoedels met spinazie a la creme te bereiden
Fruit de uien onder af en toe roeren in de gesmolten boter tot ze glazig zijn. Giet de champignons af en voeg ze aan de uien toe. Bak het mengsel, af en toe roerend, 5 min. Voeg de cognac en 1 teentje knoflook toe. Draai het vuur hoger en laat het mengsel koken tot het vocht grotendeels is verdampt.
Roer af en toe in de pan. Voeg de peterselie toe en neem de pan van het vuur. Zet het mengsel apart en laat het afkoelen. Meng in een kom de bloem met de melk en de room. Voeg het champignonmengsel, de sjalotjes en de peperkorrels toe. Kneed het mengsel en vorm de knoedels. (ronde ballen ter grootte van een pngpongbal). Kook de knoedels 10-15 min. in ruim water met wat zout. Giet ze af, zet ze apart en laat ze afkoelen.
Was intussen de spinazie. Kook de spinazie in de olijfolie, (voeg geen water toe) tot de spinazie is geslonken. Giet de spinazie af. Druk op de spinazie om zoveel mogelijk vocht kwijt te raken. Hak de gekookte spinazie. Voeg de overgebleven knoflook toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat de spinazie afkoelen voordat je de kwark en de creme fraiche toevoegt.
Serveer de knoedels met de spinazie. Garneer met verse kruiden.
Serveertips: Serveren met een gemengde salade en knapperig stokbrood.
Variatie: Vervang de spinazie door broccoli. Laat de roosjes 5 min. koken tot ze gaar zijn. Stamp ze fijn voor ze aan de andere ingredienten worden toegevoegd. Gebruik eens een blikje mais i.p.v. champignons. Gebruik versgehakte basilicum i.p.v. peterselie.
Roer af en toe in de pan. Voeg de peterselie toe en neem de pan van het vuur. Zet het mengsel apart en laat het afkoelen. Meng in een kom de bloem met de melk en de room. Voeg het champignonmengsel, de sjalotjes en de peperkorrels toe. Kneed het mengsel en vorm de knoedels. (ronde ballen ter grootte van een pngpongbal). Kook de knoedels 10-15 min. in ruim water met wat zout. Giet ze af, zet ze apart en laat ze afkoelen.
Was intussen de spinazie. Kook de spinazie in de olijfolie, (voeg geen water toe) tot de spinazie is geslonken. Giet de spinazie af. Druk op de spinazie om zoveel mogelijk vocht kwijt te raken. Hak de gekookte spinazie. Voeg de overgebleven knoflook toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat de spinazie afkoelen voordat je de kwark en de creme fraiche toevoegt.
Serveer de knoedels met de spinazie. Garneer met verse kruiden.
Serveertips: Serveren met een gemengde salade en knapperig stokbrood.
Variatie: Vervang de spinazie door broccoli. Laat de roosjes 5 min. koken tot ze gaar zijn. Stamp ze fijn voor ze aan de andere ingredienten worden toegevoegd. Gebruik eens een blikje mais i.p.v. champignons. Gebruik versgehakte basilicum i.p.v. peterselie.