Recept
« Terug naar recepten
Champignons á la Provence
PT40M
Champignons á la Provence
Een heerlijk champignons á la provence recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignons á la Provence te bereiden
De champignons schoonborstelen en eventueel de onderkant van het voetje afsnijden.
De champignons blancheren in een bodem van zeer weinig water met een klontje boter, in een gesloten pan met een dekseel, gedurende ongeveer 5 min.
Laat de champignons in eigen vocht afkoelen (vocht bewaren).
De sjalotten en de paprika fijn snijden.
Kruiden wassen en fijn hakken.
De sjalotten en de paprika in de boter aanfruiten.
De geblancheerde champignons toevoegen en licht laten kleuren.
Knoflook, tijm en rozemarijn toevoegen.
Flamberen met cognac.
Bruine basis saus en daarna de room toevoegen.
Het geheel aan de kook brengen en iets laten inkoken.
Op smaak brengen met peper en zout.
Eventueel iets champignonvocht toevoegen.
Voor doorgifte de tomaatconcassee en de verse groene kruiden toevoegen.
Serveren in korstdeeg bakjes, iets voorverwarmd.
Eventueel een garnituurtje erop van tomaat en peterselie.
N.B. Indien de saus te dun is kan deze iets gebonden worden.
De champignons blancheren in een bodem van zeer weinig water met een klontje boter, in een gesloten pan met een dekseel, gedurende ongeveer 5 min.
Laat de champignons in eigen vocht afkoelen (vocht bewaren).
De sjalotten en de paprika fijn snijden.
Kruiden wassen en fijn hakken.
De sjalotten en de paprika in de boter aanfruiten.
De geblancheerde champignons toevoegen en licht laten kleuren.
Knoflook, tijm en rozemarijn toevoegen.
Flamberen met cognac.
Bruine basis saus en daarna de room toevoegen.
Het geheel aan de kook brengen en iets laten inkoken.
Op smaak brengen met peper en zout.
Eventueel iets champignonvocht toevoegen.
Voor doorgifte de tomaatconcassee en de verse groene kruiden toevoegen.
Serveren in korstdeeg bakjes, iets voorverwarmd.
Eventueel een garnituurtje erop van tomaat en peterselie.
N.B. Indien de saus te dun is kan deze iets gebonden worden.