Recept
« Terug naar recepten
Champignons in knoflooksaus (Champiñones al Ajillo)
PT15M
Champignons in knoflooksaus (Champiñones al Ajillo)
Een heerlijk champignons in knoflooksaus (champiñones al ajillo) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Tapas 1995
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignons in knoflooksaus (Champiñones al Ajillo) te bereiden
De champignons schoonborstelen, de kleine heel laten, de grotere in plakken snijden.
De knoflook fijnsnijden.
Spaanse peper ontdoen van de zaadjes en verkruimelen.
De olie verhitten tot heel heet en goed roerend de champignons en knoflook op hoge temperatuur ± 2 minuten bakken.
Dan het vuur op laag draaien en de citroensap + sherry + bouillon + paprika + pepertje + zout en peper toevoegen. Nog een paar minuten zachtjes laten pruttelen.
Vóór het serveren bestrooien met peterselie.
De knoflook fijnsnijden.
Spaanse peper ontdoen van de zaadjes en verkruimelen.
De olie verhitten tot heel heet en goed roerend de champignons en knoflook op hoge temperatuur ± 2 minuten bakken.
Dan het vuur op laag draaien en de citroensap + sherry + bouillon + paprika + pepertje + zout en peper toevoegen. Nog een paar minuten zachtjes laten pruttelen.
Vóór het serveren bestrooien met peterselie.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Eén van de bekende Spaanse tapas die in elk restaurant/tapasbar te krijgen is.
fabita zegt: