KookJij

Champignons in knoflooksaus (Champiñones al Ajillo)

Een heerlijk champignons in knoflooksaus (champiñones al ajillo) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
  2. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Tapas 1995
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignons in knoflooksaus (Champiñones al Ajillo) te bereiden

De champignons schoonborstelen, de kleine heel laten, de grotere in plakken snijden.
De knoflook fijnsnijden.
Spaanse peper ontdoen van de zaadjes en verkruimelen.
De olie verhitten tot heel heet en goed roerend de champignons en knoflook op hoge temperatuur ± 2 minuten bakken.
Dan het vuur op laag draaien en de citroensap + sherry + bouillon + paprika + pepertje + zout en peper toevoegen. Nog een paar minuten zachtjes laten pruttelen.
Vóór het serveren bestrooien met peterselie.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Eén van de bekende Spaanse tapas die in elk restaurant/tapasbar te krijgen is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Je hebt gelijk, Gerrit. Maar ik heb het precies volgens het Spaanse recept opgegeven. Ze maken het ook zo ongeveer, maar dan met garnalen. Ik bereid vaak alle twee de recepten met gekneusd knoflook en heel goed roeren zodat het niet snel verbrandt. Maar knoflook op het eind toevoegen is prima als de smaak er maar goed intrekt. Dank voor je reactie en gr.:p
Gerrit

Gerrit zegt:
Als je de look zo meebakt, zoals jij schrijft dan verbrandt deze en is dan bitter, ik doe het als laatste erbij ,prima.:D:o