Recept
« Terug naar recepten
Champignons in wijn
PT30M
Champignons in wijn
Een heerlijk champignons in wijn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anita Croes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
internet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignons in wijn te bereiden
Was de champignons, snijd het onderste deel van de steel eraf.
Snijd grote champignons in tweeën.
Maak de boter en de olie in de pan heet.
Pers het knoflookteentje doe deze samen met de ui in de pan en fruit ze even aan.
Doe daarna de champignons in de pan, zorg ervoor dat deze niet bruin worden.
Voeg de fijngeraspte citroenschil toe en daarna het citroensap en de wijn.
Strooi er zout en peper naar smaak overheen. Laat alles ca. 20 minuten zachtjes sudderen, schep de champignons zo nu en dan even om.
Laat het deksel van de pan zodat de vloeistof langzaam kan verdampen. Dit komt de smaakontwikkeling ten goede.
Strooi vlak voor het serveren de peterselie over de champignons.
Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden, en past uitstekend bij een buffet.
Snijd grote champignons in tweeën.
Maak de boter en de olie in de pan heet.
Pers het knoflookteentje doe deze samen met de ui in de pan en fruit ze even aan.
Doe daarna de champignons in de pan, zorg ervoor dat deze niet bruin worden.
Voeg de fijngeraspte citroenschil toe en daarna het citroensap en de wijn.
Strooi er zout en peper naar smaak overheen. Laat alles ca. 20 minuten zachtjes sudderen, schep de champignons zo nu en dan even om.
Laat het deksel van de pan zodat de vloeistof langzaam kan verdampen. Dit komt de smaakontwikkeling ten goede.
Strooi vlak voor het serveren de peterselie over de champignons.
Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden, en past uitstekend bij een buffet.