Recept
« Terug naar recepten
Champignonsoep met witte wijn en peterselie
PT25M
Champignonsoep met witte wijn en peterselie
Als mijn gasten deze soep proeven kijken ze altijd verrast op en roepen "wat heerlijk zeg!!"
Bereiding
Hoe Champignonsoep met witte wijn en peterselie te bereiden
- Smelt in een koekenpan 40 gram roomboter en smoor hierin langzaam de uien en champignons tot ze zacht zijn.
- Breng intussen 2 liter water met 4 kippenbouillonblokjes aan de kook.
- Smelt de rest van de boter in een pan en maak een roux met de bloem. Zorg dat het niet aanbrandt.
- Voeg een beetje bouillon toe, breng aan de kook en roeren tot er geen klontjes meer zijn; zo steeds een beetje bouillon toevoegen en al roerend tot een gladde soep maken; roeren tot alle bouillon is opgenomen. Krijg je toch klontjes? Zet er dan even de staafmixer op.
- Bak heel even de champignons op een hoog vuur en voeg wat zout en peper toe naar smaak.
- Voeg het champignonmengsel toe aan de gebonden bouillon.
- Voeg de wijn toe aan de soep en laat heel even zachtjes doorkoken.
- Hak intussen de peterselie en laat deze ook een paar tellen meekoken.
- Zet het vuur uit en maak af met een beetje citroensap..Eet smakelijk !
Mijn kookverhaal (Lena Stam)
Dit recept maak ik als voorgerecht bij een diner of als lunchgerecht bij een broodje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Trudy van schalkwijk zegt:
Tanja zegt:
Anna Koudys zegt:
Als je op het tekentje naast de naam van het recept klikt, kun je je recept bewerken.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Lena Stam zegt:
Trudy van schalkwijk zegt: