KookJij

Champignonsoep

Een heerlijk champignonsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: puurgezond.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignonsoep te bereiden

Veeg 400 g champignons (of andere paddenstoelen) schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Verhit 50 g roomboter in een soeppan en bak de paddenstoelen en het teentje knoflook tot ze lichtbruin worden en lekker beginnen te geuren. Strooi er 50 g bloem over, roer goed door en laat even mee verwarmen. Voeg nu 1 liter (kruiden)bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 10 minuten doorkoken. Roer er 2 eetlepels crème fraîche door. Serveer met een beetje platte peterselie.

Mijn kookverhaal (sandra dool)

Ik ben gek op de site van PuurGezond! Pure ingredienten en geen pakjes/zakjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst