Recept
« Terug naar recepten
Champignonsoep
PT20M
Champignonsoep
Een heerlijk champignonsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sandra dool
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
puurgezond.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonsoep te bereiden
Veeg 400 g champignons (of andere paddenstoelen) schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Verhit 50 g roomboter in een soeppan en bak de paddenstoelen en het teentje knoflook tot ze lichtbruin worden en lekker beginnen te geuren. Strooi er 50 g bloem over, roer goed door en laat even mee verwarmen. Voeg nu 1 liter (kruiden)bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 10 minuten doorkoken. Roer er 2 eetlepels crème fraîche door. Serveer met een beetje platte peterselie.
Mijn kookverhaal (sandra dool)
Ik ben gek op de site van PuurGezond! Pure ingredienten en geen pakjes/zakjes.