Recept
« Terug naar recepten
Cheesy spruitjesschotel
PT40M
Cheesy spruitjesschotel
Een heerlijk cheesy spruitjesschotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aldi
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cheesy spruitjesschotel te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de spruitjes schoon door de buitenste bladeren te verwijderen en een stukje van de stronk af te snijden. Was en halveer de spruiten. Breng wat water aan de kook en kook de spruitjes halfgaar. Giet af en spoel met koud stromend water om de mooie groene kleur te behouden. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Breng wat water aan de kook, kook de aardappelen halfgaar en giet af. Schil de rode ui en snijd fijn. Verhit de boter in een pan. Bak de ui glazig. Voeg daarna de spekreepjes toe en bak goudbruin. Hak de walnoten grof. Voeg de aardappelen, de spruitjes en de gehakte noten toe aan de pan met ui en spekreepjes. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Voeg de room toe en laat even sudderen. Verdeel het geheel over een ovenschaal. Leg de plakjes cheddar bovenop het gerecht en rasp er de comté over. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveertip: zet de schotel in zijn geheel op tafel voor een spectaculair resultaat.