Recept
« Terug naar recepten
Chinees varkensvlees met ananas
PT25M
Chinees varkensvlees met ananas
Een heerlijk chinees varkensvlees met ananas recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
miriam .........
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinees varkensvlees met ananas te bereiden
Snijd de halve ananas in de lengte door. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Snijd de paprikaparten in schuine, ruitvormige stukjes. Meng de bloem en de kaneel in een ruime kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de varkenshaas toe en bedek aan alle kanten met bloem. Schud overtollige bloem af. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de varkenshaas 3 min. op hoog vuur. Neem uit de wok. Maak de wok schoon, verhit er de rest van de olie in en roerbak de paprika 2 min. Voeg de ananas toe en bak 1 min. mee. Voeg de bosui en de varkenshaas toe en roerbak nog 1 min. Lekker met witte rijst en een komkommersalade met taugé.