KookJij

Chilipie

Een heerlijk chilipie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie: 859 kCal energie
41 Gram eiwit
35 Gram vet
100 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: De lekkerste eenpansgerechten - Reader's Digest
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chilipie te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem, het bakpoeder, wat zout, de maizena, de suiker en de cayennepeper in een kom. Wrijf de boter erdoor tot het mengsel op broodkruim lijkt en voeg zoveel water toe tot het een stevig deeg vormt dat niet plakt en rol dit uit.
2. Bekleed de pievorm met het uitgerolde deeg en snijd de rand bij. Prik de deegbodem op regelmatige afstanden in met een vork. Kneed de deegrestanten bij elkaar, rol het deeg uit, snijd er 8 driehoekjes uit en leg deze op een bakplaat.
3. Bekleed de deegbodem met vetvrijpapier en vul hem met een blindvulling. Zet hem 25 minuten in het midden van de oven. Verwijder de vulling en het papier en zet de vorm nog 5 minuten terug in de oven. Bak intussen de deegdriehoekjes in ± 10 minuten knapperig en goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen.
4. Verhit, terwijl de bodem in de oven staat, de olie voor de vulling in een grote koekenpan en bak de paprika al omscheppend 5 minuten. Voeg de bosui en de knoflook toe, bak dit 2 minuten mee en voeg dan het cacaopoeder, het chilipoeder, de kaneel, de koriander, de komijn en wat zout toe. Bak dit nog 1 minuut, voeg vervolgens het gehakt toe en maak het in 5 minuten rul.
5. Voeg de tomatenblokjes, de kidneybonen en de maïs toe en breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag en laat het zo'n 10 minuten zachtjes koken tot het meeste vocht is verdampt. Schep de vulling in de warme piebodem, garneer met de deegdriehoekjes en bestrooi met peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

renate84

renate84 zegt:
Succes ermee! 84 is inderdaad mijn geboortejaar :). Ik vind koken steeds leuker, hoewel ik het nog niet echt als een hobby beschouw. Ondanks dat probeer ik wel steeds weer nieuwe dingen uit zodat het avondeten geen saaie hap wordt ;)
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Hoi Renate,
Bedankt voor je reactie, ik ga het gewoon een keer proberen en wie weet, laat ik het je weten. 84 je geboortejaar? Ga zo door, ik zie koken als een hobby, heel leuk maar weet ook niet alles (vandaar mijn vragen). Veel kookplezier, Ellebel
renate84

renate84 zegt:
Beste Ellebel,
ik vond de pie nogal pittig, maar ik ben dan ook iemand die niet snel van pittig eten houd. Het is al een tijdje geleden dat ik hem gemaakt heb, en hoewel ik me niet kan herinneren dat ik echt cacao heb geproefd, zal dit zeker iets met de smaak doen. Wat betreft de suiker, ik heb geen flauw idee of het effect heeft op de pittigheid, maar als ik er zo over nadenk zal het vast wel iets van het pittige neutraliseren. Ik ben (nog) niet zo goed in koken en ik denk op het moment ook helemaal niet na over wat bepaalde ingrediënten doen met een gerecht. Op dit moment ben ik al blij als de gerechten er net zo uitzien als het plaatje in het kookboek en als het ook nog lekker is. Sorry dat ik je niet verder kan helpen hiermee.

Groetjes,

Renate
e.roelofsen

e.roelofsen zegt:
Hoi Renate, is deze pie heel pittig? De cacaopoeder, is dit meer voor de kleur of ook voor de smaak? Suiker in de bodem, om de pittige smaak een beetje op te heffen? De vulling lijk mij heel lekker. Groetjes, Ellebel