Recept
« Terug naar recepten
Chinese fortune cookies (gelukskoekjes)
PT35M
Chinese fortune cookies (gelukskoekjes)
Een heerlijk chinese fortune cookies (gelukskoekjes) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
67
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese fortune cookies (gelukskoekjes) te bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Zeef de bloem en meng dit met het zout, Maismeel en suiker. Voeg de olie toe. Splits de eieren en meng de eiwitten erdoor. Mix als laatste het water erdoor en roer het nog eens goed door elkaar. Bedek de bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie. Een afgestreken eetl deeg is genoeg voor 6 koekjes. Gebruik de bolle kant van de lepel om het deeg plat te drukken in mooie rondjes van 10 cm doorsnede. Bak de koekjes ± 20 min. en volg dan de volgende stappen: Leg een schone theedoek op het aanrecht en haal koekje voor koekje uit de oven (dit gaat makkelijk met een platte spatel). Leg het koekje op de theedoek en vouw het koekje dubbel. (Tip: in de echte fortune koekjes zit altijd een wens op een papiertje geschreven verstopt. Wil jij er ook een leuke wens opzetten, stop het papiertje voor het dichtvouwen er tussen). Pak dan de twee uiteinden vast en vouw het in elkaar. Laat de koekjes uitharden en afkoelen. Als het koekje uit elkaar valt leg het dan nog even in de oven. Als de koekjes goed zijn afgekoeld bewaar ze dan luchtdicht.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Renske zegt:
Heb je ooit één grote cookie gemaakt? Zou je dan de verhoudingen aanpassen? Hoop van je te horen.
Groet,
Renske
kiara zegt:
Suiker mag wel, maar liever niet. Ik ben namelijk allergisch, suiker mag ik wel, maar niet te veel.
frea zegt:
wim zegt:
En ik heb ze de volgende dag pas nodig.
Ben nu aan het uitproberen dus er mag nog wel wat mis gaan. Moet ik het recept aanpassen? Wie heeft de oplossing?
Tim zegt:
Janneke zegt:
Anoniem zegt:
m. vd. Hart zegt:
Ik hoor graag van u, dit weekend zouden we de koekjes gaan bakken.
Ik zou gewoon maïzena gebruiken en/of zonnebloem- arachide-olie.
Redactie KookJij
wim zegt: