Recept
« Terug naar recepten
Chinese groentesoep met balletjes
PT60M
Chinese groentesoep met balletjes
Een heerlijk chinese groentesoep met balletjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese groentesoep met balletjes te bereiden
Snijd de gemberwortel in plakken. Snijd het groen van de prei grof. Hak de knoflook grof. Snijd het pepertje in stukken. Breng de gemberwortel, het preigroen, de knoflook en het pepertje met de bouillon aan de kook en laat 15 minuten trekken. Zeef de bouillon. Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in dunne ringen. Snijd de paprika in blokjes en de worteltjes en de champignons in plakjes. Was de taugé en laat uitlekken. Hak voor de balletjes de kipfilet, de noten, de eierdooier, de sambal, het gemberpoeder en wat zout en peper in de foodprocessor tot een samenhangend mengsel. Rol er met bebloemde handen balletjes van. Breng water aan de kook en laat de balletjes in circa 5 minuten gaar worden. Laat ze in het kookvocht staan.
Bereiden:
Breng de gezeefde bouillon met de preiringen, de paprikablokjes, de wortel- en de champignonplakjes en de mihoen aan de kook en laat circa 3 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met de sojasaus, de rijstwijn of de sherry, het citroensap en de sesamolie. Laat de balletjes kort in de soep doorwarmen en schep er voor het serveren de taugé door.
Bereiden:
Breng de gezeefde bouillon met de preiringen, de paprikablokjes, de wortel- en de champignonplakjes en de mihoen aan de kook en laat circa 3 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met de sojasaus, de rijstwijn of de sherry, het citroensap en de sesamolie. Laat de balletjes kort in de soep doorwarmen en schep er voor het serveren de taugé door.