De vulling kun je wat pittiger maken door er Knoflook en
Gember geraspt of poeder aan toe te voegen.
Probeer ook eens een andere vulling; fijne broccoli, bloemkoolroosjes, tomaat, spruitjes. Een Chinese vulling maken door wat ketjap en een pepertje door de vulling te doen met tauge, bamboereepjes, (blikje) babymais.
Verzin maar wat.
Recept
« Terug naar recepten
Chinese potpourri
PT30M
Chinese potpourri
Een heerlijk chinese potpourri recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
oud recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chinese potpourri te bereiden
Snijd de kool middendoor in de lengte,
Haal de middelste kleine blaadjes eruit.
Verwarm de hapjespan met de boter,
Fruit daarin de ui glazig met de wortelreepjes, paprikastukjes,
dan de prei er bij.
Sluit de pan en op laag vuur laten garen.
Pan met een liter water aan de kook brengen met 2 bouillontabletten.
Duw met de schuimspaan de halve kolen onder en laat
die 3 min. koken, haal ze met de schuimspaan eruit en leg ze in het vergiet.
Voeg aan het groente mengsel de kruiden toe,
en snijd de middelste rest kool (die uit het midden kwam) door de groentes, niet meer doorstoven.
Schep de uitgelekte kolen op een seveerschaal en strooi er wat nootmuskaat over.
Vul de kool met het groente mengsel, en serveer direct.
Haal de middelste kleine blaadjes eruit.
Verwarm de hapjespan met de boter,
Fruit daarin de ui glazig met de wortelreepjes, paprikastukjes,
dan de prei er bij.
Sluit de pan en op laag vuur laten garen.
Pan met een liter water aan de kook brengen met 2 bouillontabletten.
Duw met de schuimspaan de halve kolen onder en laat
die 3 min. koken, haal ze met de schuimspaan eruit en leg ze in het vergiet.
Voeg aan het groente mengsel de kruiden toe,
en snijd de middelste rest kool (die uit het midden kwam) door de groentes, niet meer doorstoven.
Schep de uitgelekte kolen op een seveerschaal en strooi er wat nootmuskaat over.
Vul de kool met het groente mengsel, en serveer direct.