Recept
« Terug naar recepten
Chips met vis en gemberroom
PT45M
Chips met vis en gemberroom
Een heerlijk chips met vis en gemberroom recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Chips met vis en gemberroom te bereiden
1. Schil de aardappelen, spoel ze en dep ze droog. Snij ze in plakjes van maximum 1,5 mm dik. Dep ze weer goed droog.
2. Verwarm in een diepe koekenpan 1dl olijfolie. Voeg er, als de olie begint te dampen, de aardappelchips in porties aan toe. Bak ze 5 minuten, schep ze voortdurend om.
3. Zet het vuur iets lager en laat de aardappelplakjes nog een paar minuten verder bakken. Schep af en toe voorzichtig om.
4. Schil de gemberwortel en snij hem in stukjes. Breng in een pannetje de room met de gember aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes sudderen.
5. Kruid de visfilets en bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant in een beetje olijfolie.
6. Schep de chips met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
7. Zeef de room, kruid met peper en zout. Lepel de saus bij de vis. Geef er de chips bij, bestrooid met wat grof zeezout.
2. Verwarm in een diepe koekenpan 1dl olijfolie. Voeg er, als de olie begint te dampen, de aardappelchips in porties aan toe. Bak ze 5 minuten, schep ze voortdurend om.
3. Zet het vuur iets lager en laat de aardappelplakjes nog een paar minuten verder bakken. Schep af en toe voorzichtig om.
4. Schil de gemberwortel en snij hem in stukjes. Breng in een pannetje de room met de gember aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes sudderen.
5. Kruid de visfilets en bak ze 3 tot 4 minuten aan elke kant in een beetje olijfolie.
6. Schep de chips met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
7. Zeef de room, kruid met peper en zout. Lepel de saus bij de vis. Geef er de chips bij, bestrooid met wat grof zeezout.