Alles kan 1-2 dagen van te voren worden toebereid en later
"in elkaar worden gezet".
Laat de kant en klare taart goed koud worden en dien op met
de verse vruchten die er zijn.
Een nogal bewerkelijke taart,maar over het algemeen vinden
vooral de kinderen het erg lekker
Recept
« Terug naar recepten
Chocolade Crême Gebak met Vruchten
PT0M
Chocolade Crême Gebak met Vruchten
Een heerlijk chocolade crême gebak met vruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Vriendin uit Belgie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade Crême Gebak met Vruchten te bereiden
BODEM:verwarm de boter en los daarin op de suiker en doe daarna de gemalen koekjes daarin en meng goed.Het mengsel mag niet te "vloeibaar" zijn,anders nog wat koekjes-meel er bij.Dit gaat in de springvorm en druk het goed aan,zodat er geen luchtpockets zijn.Doe dit in een oven die is voorverwarmd op 350 graden Fahrenheit.Bak gedurende 12 minuten tot het een stevige bodem is geworden.Springvorm uit de oven halen en de oven lager zetten op stand 325 graden Fahrenheit.
Laat de bodem afkoelen en werk hem voorzichtig los van de springvorm (Wel heelhouden aub)
VULLING:Smelt de chocolade in een "badje van Marie" en zet weg,maar houd het op temp ( in een lauwe oven).
Doe de mascarpone,suiker,zout in een blender en meng.
Doe met een draaiende motor de chocolade bij het mascarpone mengsel en meng,doe er vervolgens 1 voor 1 de eieren er bij en meng net zo lang tot er een stevige gladde massa is ontstaan.Giet deze massa in de springvorm op de gebakken bodem en zet in de oven,die nu op 325 graden Fahrenheit staat.Bak ca 55 minuten.Het midden van de vulling is nog iets week (beweegt nog iets mee met het schudden van de springvorm).Snij met een scherp mes de zijkant los van de springvorm en laat verder volledig afkoelen in de volgende 8 uur (of 's nachts).Bewaar in de koelkast.
TOPLAAG:Klop suiker,eiwitten,water,zout,wijnsteenbak-poeder,vanille-extract in een grote metalen kom (of blender)
goed dooreen en zet de kom op een pan kokend water en blijf kloppen en roeren tot :
a) de suiker is opgelost en
b) het mengsel dikker is geworden en heet is bij aanraking
Doe nu de Marshmellows in de hete massa en roer even
Haal van het kokende water af en laat even staan.
Zet nu de kom met de hete massa weer terug op de pan met kokend water en blijf roeren.Na 1 minuut de staafmixer erin en mixen tot de massa glimmende pieken gaat produ-
ceren.Meng er dan nog iets extra vanille-extract door en blijf mixen.Na 4-5 minuten zou het goed moeten wezen en kan de toplaag met de spatel op de vulling worden gestreken.
Zet nu heel even de taart vlak onder de ovengrill om wat bruine plekken te creeren (niet verbranden!).Nog mooier is het om dit te doen met een keukenbrander,maar ja,die heeft niet iedereen
Laat de bodem afkoelen en werk hem voorzichtig los van de springvorm (Wel heelhouden aub)
VULLING:Smelt de chocolade in een "badje van Marie" en zet weg,maar houd het op temp ( in een lauwe oven).
Doe de mascarpone,suiker,zout in een blender en meng.
Doe met een draaiende motor de chocolade bij het mascarpone mengsel en meng,doe er vervolgens 1 voor 1 de eieren er bij en meng net zo lang tot er een stevige gladde massa is ontstaan.Giet deze massa in de springvorm op de gebakken bodem en zet in de oven,die nu op 325 graden Fahrenheit staat.Bak ca 55 minuten.Het midden van de vulling is nog iets week (beweegt nog iets mee met het schudden van de springvorm).Snij met een scherp mes de zijkant los van de springvorm en laat verder volledig afkoelen in de volgende 8 uur (of 's nachts).Bewaar in de koelkast.
TOPLAAG:Klop suiker,eiwitten,water,zout,wijnsteenbak-poeder,vanille-extract in een grote metalen kom (of blender)
goed dooreen en zet de kom op een pan kokend water en blijf kloppen en roeren tot :
a) de suiker is opgelost en
b) het mengsel dikker is geworden en heet is bij aanraking
Doe nu de Marshmellows in de hete massa en roer even
Haal van het kokende water af en laat even staan.
Zet nu de kom met de hete massa weer terug op de pan met kokend water en blijf roeren.Na 1 minuut de staafmixer erin en mixen tot de massa glimmende pieken gaat produ-
ceren.Meng er dan nog iets extra vanille-extract door en blijf mixen.Na 4-5 minuten zou het goed moeten wezen en kan de toplaag met de spatel op de vulling worden gestreken.
Zet nu heel even de taart vlak onder de ovengrill om wat bruine plekken te creeren (niet verbranden!).Nog mooier is het om dit te doen met een keukenbrander,maar ja,die heeft niet iedereen
Anita zegt:
En leuk om te maken.
Ik heb vorige week nog 3 taarten gemaakt voor de verjaardag, de bodem van de kwarktaart was niet zo goed gelukt maar voor de rest een prima taartje.
Ik ga deze zeker een keer proberen.
Groetjes
Anita