Recept
« Terug naar recepten
Chocolade-frambozengebakjes
PT40M
Chocolade-frambozengebakjes
Een heerlijk chocolade-frambozengebakjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Odette Oostindiën,
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade-frambozengebakjes te bereiden
Breng de slagroom met de suiker en het snufje zout aan de kook.
Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de chocolade toe.
Roer het geheel tot alles gesmolten is tot een glad mengsel.
Laat het mengsel wat afkoelen en roer de koude melk erdoorheen.
Laat het nog verder afkoelen en roer de pistachenootjes erdoorheen.
Leg de dessertringen op een stuk bakpapier op een plat bord.
Giet het mengsel in de ringen, bedek met plastic folie en laat alles afkoelen in de ijskast.
Haal 1 uur voor het opdienen de ringen uit de koelkast.
Verwijder de ringen en leg de chocoladefondants elk op een bordje.
Versier ze met de frambozen en strooi er nog wat poedersuiker door een zeef overheen.
Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de chocolade toe.
Roer het geheel tot alles gesmolten is tot een glad mengsel.
Laat het mengsel wat afkoelen en roer de koude melk erdoorheen.
Laat het nog verder afkoelen en roer de pistachenootjes erdoorheen.
Leg de dessertringen op een stuk bakpapier op een plat bord.
Giet het mengsel in de ringen, bedek met plastic folie en laat alles afkoelen in de ijskast.
Haal 1 uur voor het opdienen de ringen uit de koelkast.
Verwijder de ringen en leg de chocoladefondants elk op een bordje.
Versier ze met de frambozen en strooi er nog wat poedersuiker door een zeef overheen.
maaike. zegt:
van m