Recept
« Terug naar recepten
Chocolade Soufflé
PT60M
Chocolade Soufflé
Een heerlijk chocolade soufflé recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade Soufflé te bereiden
*Doe chocolade en boter in een kom
*Doe de 4 eetlepels suiker,bloem en poeder cacao in een andere kom.
*Breng de melk en vanille aan de kook en giet dan langzaam de kokende melk bij het bloem-mengsel en doe dan de bloem melk massa treug in de kookpan van de melk.Blijf dit onder roeren verwarmen tot het een dikkige pasta is geworden.Deze hete massa mag dan gevoegd worden bij het choco-boter mengsel.Blijf roeren tot de chocolade en de boter is gesmolten.
*Hier bij dan de dooiers doen en blijven roeren tot het mengsel homogeen glimmend is geworden.Dit is dan de
soufflé basis.
*Beboter en besuiker de ramequins .
*Nu met de keukenmachine de eiwitten stijfkloppen en tijdens het kloppen de suiker langzaam toevoegen en dan het snufje zout.Blijven kloppen tot zich flinke pieken ontwikkelen.
*Zet nu de oven aan op 230 graden Celsius
Vervolgens 1/3 deel van het eiwitschuim lomp door de basissoufflé werken en daarna de rest van het eiwit op subtielere wijze verwerken,zodat er wel een goede menging ontstaat,maar niet alle lucht uit het eiwit is weggedrukt.
*Nu de ramequins vullen
*Dan de soufflépotjes in de oven zetten en 12 minuten bakken.
Hierbij geven we Crême Anglaise met Cardamon (zie bij:
Crême Anglaise)
*Doe de 4 eetlepels suiker,bloem en poeder cacao in een andere kom.
*Breng de melk en vanille aan de kook en giet dan langzaam de kokende melk bij het bloem-mengsel en doe dan de bloem melk massa treug in de kookpan van de melk.Blijf dit onder roeren verwarmen tot het een dikkige pasta is geworden.Deze hete massa mag dan gevoegd worden bij het choco-boter mengsel.Blijf roeren tot de chocolade en de boter is gesmolten.
*Hier bij dan de dooiers doen en blijven roeren tot het mengsel homogeen glimmend is geworden.Dit is dan de
soufflé basis.
*Beboter en besuiker de ramequins .
*Nu met de keukenmachine de eiwitten stijfkloppen en tijdens het kloppen de suiker langzaam toevoegen en dan het snufje zout.Blijven kloppen tot zich flinke pieken ontwikkelen.
*Zet nu de oven aan op 230 graden Celsius
Vervolgens 1/3 deel van het eiwitschuim lomp door de basissoufflé werken en daarna de rest van het eiwit op subtielere wijze verwerken,zodat er wel een goede menging ontstaat,maar niet alle lucht uit het eiwit is weggedrukt.
*Nu de ramequins vullen
*Dan de soufflépotjes in de oven zetten en 12 minuten bakken.
Hierbij geven we Crême Anglaise met Cardamon (zie bij:
Crême Anglaise)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
alle chocola die je gebruikt moet PUUR zijn, dwz meer dan 70% chocolade bevatten. Verder zou je kunnen overwegen er een beetje drank door het beslag te doen.
Jan A.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
Jojanneke zegt:
deuxchapeaux zegt:
Beste Bert, Ja, de ene oven is wat anders dan de andere. Je moet vaak wat "spelen" met tijden en temperaturen. De getallen in de recepten zijn alleen maar indicaties, dus plusminus-getallen.
Jan A.
Jojanneke zegt: