KookJij

Chocolate Delight

Een heerlijk chocolate delight recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 4 min
Personen: 8-10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Oorspronkelijk recept komt uit Masterchef Australie 2011, aangepast door mij zelf.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolate Delight te bereiden

Biscuit deeg:
Meng de suiker en boter door elkaar. Voeg zout en bloem bij en meng. Voeg het ei toe en blijf mengen tot je een soepel deeg hebt. Laat minimaal 10 minuten in de oven rusten. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dikte van ongeveer 3mm. Bak voor 10-12 minuten op 180 graden. Direct als ze uit de oven komen steek je er vormpjes uit.

Creme Brulee:
Breng de room met de vanillestokjes en het uitgeraspte vanillemerg aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat de room 10 minuten afkoelen. (af en toe roeren)
Roer met een houten lepel de eidooiers door de suiker.
Haal de stokjes uit de room en giet een beetje room door het eidooiermengsel. Roer goed er giet de rest van de room er ook bij. Giet het mengsel in een ovenvaste schaal. Verwarm de oven op 110 graden, en bak de creme brulee ongeveer 1 uur en 10 minuten. Laat een half uurtje staan en zet daarna voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Chocolade creme:
Scheid de dooiers en het eiwit van elkaar. Meng door de dooiers suiker en klop op de hoogste stand totdat het smeuïg en wit wordt.
Smelt de chocolade au bain-marie met een klein scheutje room. Giet de chocolade bij het eierdooier mengsel en roer goed.
Klop de slagroom stijf, samen met het zakje klop klop.
Doe wat zout over de eiwitten en klop stevig, totdat je pieken ziet.

Gezouten Karamel:
Maak een donkere karamel door het suiker met het water op te zetten. Voeg de slagroom en mascarpone toe en roer goed. Voeg, klontje voor klontje, boter toe en doe bij ieder klontje wat zeezout. Roer tot je een glanzende dikke saus hebt. (bij het opmaken nog wat zoutkorrels over de karamel strooien.) Meteen verwerken of anders in de magnetron een paar seconden opwarmen om weer vloeibaar te maken.

Chocolade glazuur:
Smelt de chocolade au-bain-marie. Voeg al roerend de boter toe. Voeg de poedersuiker en het slagroom toe en roer tot je een mooie glanzende saus hebt. Meteen verwerken of anders weer au-bain-marie smelten.

Witte chocolade:
Smelt de chocolade au bain marie en giet met een lepel strepen over de taartjes.


Opbouw taartje:

Giet een laagje karamel op een schoteltje. Strooi er een klein snufje grof zeezout over.
Leg de biscuit rondjes op de karamel. Steek met hetzelfde vormpje een rondje uit de creme brulee. Leg die er bovenop. Leg daar bovenop een rondje mousse. Overgiet het taartje met het glazuur en maak af met strepen (gemaakt met een lepel) witte chocolade.
Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het taartje het lekkerst is als je hem een dag van te voren maakt ;).






Mijn kookverhaal (Marloes Wolters)

Ik zag bij Masterchef Australie dat dit taartje gemaakt werd. Ik heb een aangepaste versie van dit taartje gemaakt, en hij viel zeer in de smaak! Het is erg veel werk (vooral het wachten en de oventijd), maar voor chocolade liefhebbers echt een geweldig taartje! Nadat we hem gegeten hadden vroeg mijn schoonvader al meteen wanneer ik hem weer wilde maken, en er is geen kruimel van over gebleven!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst