In de voorverwarmde borden scheppen en eventueel bestrooien met korianderblaadjes.
Bestrooien met de geraspte kaas.
Recept
« Terug naar recepten
Chupe de Camarones
PT90M
Chupe de Camarones
Een heerlijk chupe de camarones recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zuid-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chupe de Camarones te bereiden
1).In de grote pan de olie verhitten met het zout en daarin de garnalen bakken, tot ze mooi roze zijn. Haal ze dan uit de pan en doe ze in een zeef boven een kommetje om uit te lekken en af te koelen.
2).Voeg dan toe in de grote pan de ui, knoflook, lombok,
cayenne, paprika, djinten en oregano. We blijven roeren en bakken tot de ui glazig is geworden.
3).Dan gaan er bij de tabasco, de pompoen, de kool, de aardappels, de mais en het water. Deksel er op en breng aan de kook. Dan rijst er bij. Vuur zacht zetten en nog 15 minuten laten sudderen.
4).Voeg de lima bonen toe (die al gekookt waren) en de room. Goed roeren en weer door laten warmen.
5).Dan gaan de geklutste eieren er in, terwijl we flink blijven roeren.
6).Dan gaan de erwten er in.
7).We zijn nu vlak bij het opdienen en nu gaan de tomaten brunoise erbij en de gepelde garnalen (die pelden we overal tussendoor zodra ze waren afgekoeld met het beetje olie dat werd opgevangen uit de zeef.
2).Voeg dan toe in de grote pan de ui, knoflook, lombok,
cayenne, paprika, djinten en oregano. We blijven roeren en bakken tot de ui glazig is geworden.
3).Dan gaan er bij de tabasco, de pompoen, de kool, de aardappels, de mais en het water. Deksel er op en breng aan de kook. Dan rijst er bij. Vuur zacht zetten en nog 15 minuten laten sudderen.
4).Voeg de lima bonen toe (die al gekookt waren) en de room. Goed roeren en weer door laten warmen.
5).Dan gaan de geklutste eieren er in, terwijl we flink blijven roeren.
6).Dan gaan de erwten er in.
7).We zijn nu vlak bij het opdienen en nu gaan de tomaten brunoise erbij en de gepelde garnalen (die pelden we overal tussendoor zodra ze waren afgekoeld met het beetje olie dat werd opgevangen uit de zeef.