Recept
« Terug naar recepten
Cioppino
PT35M
Cioppino
Een heerlijk cioppino recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cioppino te bereiden
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hier de knoflook, ui en selderij in tot deze gaar zijn. Snijd de pommodori tomaten in vieren en voeg deze toe. Verhit de tomaten tot deze tot pulp zijn gekookt. Roer de tomaten in blik, witte wijn, visbouillon en de suiker erdoor en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Snijd nu alle vis in vier stukjes en voeg dit samen met de mosselen, venusschelpen, gamba's en krab poten in de pan met het vocht. Dek de pan af met een deksel en laat het rustig voor een minuut of vijf doorkoken. Pak 4 diepe borden en verdeel de vis, mosselen, venusschelpen, gamba's en krab poten over de borden. Snijd als laatste de basilicum en peterselie fijn en strooi het erover.