Recept
« Terug naar recepten
Clafoutis met verse vijgen
PT90M
Clafoutis met verse vijgen
Een heerlijk clafoutis met verse vijgen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Clafoutis met verse vijgen te bereiden
1. Meng voor het deeg de boter met de poedersuiker en een snuifje zout. Meng er de dooiers en het ei door. Voeg er tenslotte de bloem aan toe. Maak een stevige bol en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
2. Snij voor de clafoutis het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Doe het bij de room. Meng de suiker met het maïszetmeel en de eieren en roer door de room. Mix dit mengsel even met de staafmixer.
3. Rol het deeg dun en bekleed er een ingevette bakvorm of een lage springvorm mee. De rand moet ongeveer 2 cm hoog zijn. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C.
4. Haal de taart uit de oven en strooi er een dun laagje amandelpoeder overheen. Spoel de vijgen, snij ze in kwartjes en leg ze op het deeg. Vul de taart voor 1/4 met de clafoutis. Bak gedurende 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Check of de taart klaar is door ze even heen en weer te bewegen. De vulling mag niet meer vloeibaar zijn.
5. Meng het lepeltje suiker met een mespuntje kaneel en strooi het over de taart. Werk af met enkele verse vijgen.
2. Snij voor de clafoutis het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Doe het bij de room. Meng de suiker met het maïszetmeel en de eieren en roer door de room. Mix dit mengsel even met de staafmixer.
3. Rol het deeg dun en bekleed er een ingevette bakvorm of een lage springvorm mee. De rand moet ongeveer 2 cm hoog zijn. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C.
4. Haal de taart uit de oven en strooi er een dun laagje amandelpoeder overheen. Spoel de vijgen, snij ze in kwartjes en leg ze op het deeg. Vul de taart voor 1/4 met de clafoutis. Bak gedurende 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210°C. Check of de taart klaar is door ze even heen en weer te bewegen. De vulling mag niet meer vloeibaar zijn.
5. Meng het lepeltje suiker met een mespuntje kaneel en strooi het over de taart. Werk af met enkele verse vijgen.
derbyke zegt: