Recept
« Terug naar recepten
Clementines met crumble
PT90M
Clementines met crumble
Een heerlijk clementines met crumble recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Clementines met crumble te bereiden
1. Laat het sinaasappelrasp en de rozijntjes weken in 3 eetlepels Cointreau.
2. Boen de clementines schoon. Prik er gaatjes in. Verwarm in een pannetje 275g suiker, 2,5dl water en de rest van de Cointreau. Roer goed om, tot de suiker gesmolten is. Voeg er, zodra het stroopje borrelend kookt, de clementines aan toe. Laat 1 uur sudderen tegen de kook aan. Laat afkoelen.
3. Vermeng de boter met de bloem en de rest van de suiker tot een kruimelig mengseltje. Doe er de kaneelpoeder, de gemberpoeder en de grofgehakte chocolade bij. Kneed snel door met de vingertoppen.
4. Snij de geschilde appel in blokjes. Besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren. Verdeel ze over vier ovenschaaltjes.
5. Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de afgekoelde clementines uitlekken. Leg ze op de appelblokjes. Verdeel er de rozijnen en het citrusrasp over. Leg bovenop het crumblemengseltje.
6. Zet 25 minuten in de warme oven.
7. Lekker met een glaasje Cointreau.
2. Boen de clementines schoon. Prik er gaatjes in. Verwarm in een pannetje 275g suiker, 2,5dl water en de rest van de Cointreau. Roer goed om, tot de suiker gesmolten is. Voeg er, zodra het stroopje borrelend kookt, de clementines aan toe. Laat 1 uur sudderen tegen de kook aan. Laat afkoelen.
3. Vermeng de boter met de bloem en de rest van de suiker tot een kruimelig mengseltje. Doe er de kaneelpoeder, de gemberpoeder en de grofgehakte chocolade bij. Kneed snel door met de vingertoppen.
4. Snij de geschilde appel in blokjes. Besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren. Verdeel ze over vier ovenschaaltjes.
5. Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de afgekoelde clementines uitlekken. Leg ze op de appelblokjes. Verdeel er de rozijnen en het citrusrasp over. Leg bovenop het crumblemengseltje.
6. Zet 25 minuten in de warme oven.
7. Lekker met een glaasje Cointreau.