Recept
« Terug naar recepten
Compositie van Zalm, Scampi en Coquilles
PT45M
Compositie van Zalm, Scampi en Coquilles
Een heerlijk compositie van zalm, scampi en coquilles recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Compositie van Zalm, Scampi en Coquilles te bereiden
Voorbereiding
Voor de noedels de saffraandraadjes met een mespunt koenjit in het water weken. Dit met de overige ingrediënten (heet water, zout, ei, olijfolie en bloem) mengen tot een stevig deeg ontstaat. Minstens 1 uur laten rusten, uitrollen en met behulp van een pastamachine of met de hand mooie reepjes snijden.
Bereiding
De noedels laten drogen en in water, zout en olie gaar maken, afgieten en kruiden met tijm en basilicum.
Voor de saus de 2 soorten azijn inkoken tot een stroperige massa en monteren met de zoute boter en peper.
De zeekraal wassen en met wat peper en boter even aanzetten (niet gaar koken).
De zalm, scampi’s en St.-jakobsschelpen kruiden en even bakken in een tefalpan met een drupje olie.
De saus op het bord gieten en de overige ingrediënten netjes rangschikken.
Voor de noedels de saffraandraadjes met een mespunt koenjit in het water weken. Dit met de overige ingrediënten (heet water, zout, ei, olijfolie en bloem) mengen tot een stevig deeg ontstaat. Minstens 1 uur laten rusten, uitrollen en met behulp van een pastamachine of met de hand mooie reepjes snijden.
Bereiding
De noedels laten drogen en in water, zout en olie gaar maken, afgieten en kruiden met tijm en basilicum.
Voor de saus de 2 soorten azijn inkoken tot een stroperige massa en monteren met de zoute boter en peper.
De zeekraal wassen en met wat peper en boter even aanzetten (niet gaar koken).
De zalm, scampi’s en St.-jakobsschelpen kruiden en even bakken in een tefalpan met een drupje olie.
De saus op het bord gieten en de overige ingrediënten netjes rangschikken.