Recept
« Terug naar recepten
Coq au vin
PT75M
Coq au vin
Een heerlijk coq au vin recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
jumbosupermarkten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coq au vin te bereiden
Bak het spek uit in een droge koekenpan op hoog vuur. Voeg de zilveruitjes toe en laat deze even kort mee- bakken. Haal het spek en de zilveruitjes eruit en doe ze in een grote pan, bij voorkeur een stoofpan.
Bak de kippenbouten aan in het overgebleven bakvet in de koekenpan, totdat ze aan alle kanten goudbruin zijn. Bestrooi de bouten met zout en peper en voeg ze bij het spek en de zilveruitjes in de grote pan.
Borstel de champignons schoon, snij de sjalotten in vieren en plet de knoflookteentjes onder de platte kant van een keukenmes. Voeg de takjes tijm en een paar tak- jes peterselie toe en bak alles in dezelfde koekenpan aan en bestrooi met zout en peper.
Voeg het champignonmengsel bij de kip en giet de wijn en de port erbij. Breng dit kort aan de kook en laat dan alles, met de deksel op de pan, op een laag vuur in ongeveer 45 minuten zachtjes gaar stoven.
Meng de boter en de bloem. Haal de kippenbouten uit het vocht en voeg al roerend het bloemmengsel toe. Laat de saus aan de kook komen zodat deze gaat binden.
Hak de peterselie. Leg de kippenbouten weer terug in de saus en bestrooi met de peterselie.
Bak de kippenbouten aan in het overgebleven bakvet in de koekenpan, totdat ze aan alle kanten goudbruin zijn. Bestrooi de bouten met zout en peper en voeg ze bij het spek en de zilveruitjes in de grote pan.
Borstel de champignons schoon, snij de sjalotten in vieren en plet de knoflookteentjes onder de platte kant van een keukenmes. Voeg de takjes tijm en een paar tak- jes peterselie toe en bak alles in dezelfde koekenpan aan en bestrooi met zout en peper.
Voeg het champignonmengsel bij de kip en giet de wijn en de port erbij. Breng dit kort aan de kook en laat dan alles, met de deksel op de pan, op een laag vuur in ongeveer 45 minuten zachtjes gaar stoven.
Meng de boter en de bloem. Haal de kippenbouten uit het vocht en voeg al roerend het bloemmengsel toe. Laat de saus aan de kook komen zodat deze gaat binden.
Hak de peterselie. Leg de kippenbouten weer terug in de saus en bestrooi met de peterselie.