DIEN OP:
Doe een lepeltje botersaus op een bordje.
Leg daarop de 6 halve coquilles en daarop weer een lepeltje botersaus.
Leg aan elke zijde van de coquilles een asperge.
Bestrooi dan met het gesnipperde korianderblad.
Recept
« Terug naar recepten
Coquilles met citroengras en limoen
PT45M
Coquilles met citroengras en limoen
Een heerlijk coquilles met citroengras en limoen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie (Hongkong)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles met citroengras en limoen te bereiden
1).Doe de sereh, Nam Pla, rasp, sap, lombok,
korianderpoeder en nootmuskaat in de blender en maal fijn.
2).Zet de boter op een plaatje op zacht vuur en doe daarin de inhoud van de keukenblender en laat dat een minuut of 7 - 8 flink warm worden, maar niet te heet en niet bruin.
3).Haal van het vuur af en laat voorzichtig afkoelen onder regelmatig roeren. Het mag niet te veel afkoelen en het mag niet stollen.
4).Rooster de Jacobs nootjes 2 minuten op elke kant en gaar de asperges snel in kokend water.
korianderpoeder en nootmuskaat in de blender en maal fijn.
2).Zet de boter op een plaatje op zacht vuur en doe daarin de inhoud van de keukenblender en laat dat een minuut of 7 - 8 flink warm worden, maar niet te heet en niet bruin.
3).Haal van het vuur af en laat voorzichtig afkoelen onder regelmatig roeren. Het mag niet te veel afkoelen en het mag niet stollen.
4).Rooster de Jacobs nootjes 2 minuten op elke kant en gaar de asperges snel in kokend water.
mia7 zegt: