Verdeel de coquilles over de bordjes en leg ze op de wortel room.
Garneer met snippers van korianderblaadjes en dien direct op.
De wortelroom mag lauw zijn, als de coquilles maar warm zijn.M.a.w. je kunt eerst de wortelroom maken en vlak voor het opdienen de coquilles bakken.
Recept
« Terug naar recepten
Coquilles St.Jacques met wortelroom
PT60M
Coquilles St.Jacques met wortelroom
Een heerlijk coquilles st.jacques met wortelroom recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles St.Jacques met wortelroom te bereiden
1).Fruit in de heet gemaakte boter de geraspte wortel en breng op smaak met peper en zout en de eetlepels citrussap.Voeg toe de ahornstroop en de 100 cc visfond en kook gaar. Zet de staafmixer er op en pureer. Roer de zest er door.
2).Verhit in een pan met dikke bodem de volgende eetlepels boter en fruit de ui aan met de knoflook.
3).Doe daarbij de witte wijn en kook in tot de helft.
4).Voeg dan toe de 250 cc visfond roer goed door en kook weer in tot de helft.
5).Doe dan bij elkaar de wortel preu met de uien preu, roer goed door en zet dan weer de staaf mixer er in om een homogene dunne zalf te verkrijgen. Breng op smaak zo nodig met peper, zout en extra limoensap en warm even door.
6).Klop nu de slagroom goed stijf en meng dat goed door de wortel-uien preu.
7).Verdeel de wortel-uien preu over 4 voorverwarmde bordjes.
8).Bak de coquilees op de eerste kant gedurende 2 minuten en daarna de volgende kant gedurende 1 minuut.
2).Verhit in een pan met dikke bodem de volgende eetlepels boter en fruit de ui aan met de knoflook.
3).Doe daarbij de witte wijn en kook in tot de helft.
4).Voeg dan toe de 250 cc visfond roer goed door en kook weer in tot de helft.
5).Doe dan bij elkaar de wortel preu met de uien preu, roer goed door en zet dan weer de staaf mixer er in om een homogene dunne zalf te verkrijgen. Breng op smaak zo nodig met peper, zout en extra limoensap en warm even door.
6).Klop nu de slagroom goed stijf en meng dat goed door de wortel-uien preu.
7).Verdeel de wortel-uien preu over 4 voorverwarmde bordjes.
8).Bak de coquilees op de eerste kant gedurende 2 minuten en daarna de volgende kant gedurende 1 minuut.