KookJij

Courgette Koeken

Het zijn baksels van mengsels waarin ook courgette zit.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Engelse kennissen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgette Koeken te bereiden

  1. De courgettes raspen en de rasp enigszins laten indrogen.
  2. Doe de gekruimelde en de gedroogde  feta kaas in een flinke kom en voeg toe de gesnipperde lente-ui, de peterselie, de verse munt en de gedroogde munt, toe, evenals de paprikapoeder.
  3. Werk dat zo goed mogelijk door elkaar.
  4. Dan gaat de bloem er bij met de pezo. Goed dooreen werken.
  5. Giet dan beetje bij beetje de geklutste eieren er bij en blijf gord doorroeren.
  6. Tenslotte roeren we de gerasptevcourgettes er door. We hebben nu  een grofkorrelig beslag gekregen. Dit laten we even op kamertemperatuur staan.
  7. Ondertussen verhitten wij de olie al in een anti-aanbakpan en als die heet is leggen wij steed een aantal dessert-lepels vol beslag in de pan en strijken die enigszins glad met de onderkant van een lepel.
  8. We bakken de "koekjes" 2 1/2 minuut op elke kant en laten die uitlekken op een dot keukenpapier. Strooi nog wat extra gesnipperde munt over de 'koekjes"  en biedt ze aan met wat druppels limoen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Bij de thee of bij de borrel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst