KookJij

Courgette-rijsttaart

Een heerlijk courgette-rijsttaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgette-rijsttaart te bereiden

De bloem zeven en met de overige ingredienten voor het deeg kneden.
Afgedekt ongeveer 1 uur in de koelkast zetten.

De rijst in water met wat zout gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing.

De courgettes wassen en in schijfjes snijden.
Ongeveer 5 min. in de bouillon gaar koken en goed uitlekken.

Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen.
Een ingevette springvorm ermee bekleden.
De bodem met een vork meerdere malen inprikken en daarna nog 15 min. in de koelkast zetten.

De oven voorverwarmen op 225 graden.
De rand van het deeg met een reepje aluminiumfolie vastzetten.
De taartbodem onder in de oven ongeveer 10 min. bakken.

De taartbodem uit de oven halen, het aluminiumfolie verwijderen.
De oventemperatuur tot 200 graden verlagen.

De rijst met de courgette, de ham, de bieslook en 3 el kaas vermengen.
Op smaak brengen met zout en peper en over de taartbodem verdelen.

Eieren en melk loskloppen.
Over het rijstmengsel gieten.
De rest van de kaas erover strooien.
Onder in de oven ongeveer 30 min. bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

nini

nini zegt:
Lijkt me heel lekker, ga het zeker maken als we weer verse courgettes hebben van eigen tuin