Recept
« Terug naar recepten
Courgettekoekjes
PT25M
Courgettekoekjes
Een heerlijk courgettekoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
nrc handelsblad
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettekoekjes te bereiden
Rasp de courgettes grof (laten uitlekken) en hak de uien fijn. Meng dit samen met wat zout en peper. Prak de feta fijn en meng het samen met de bloem en de melk door de courgettes, zodat je een dik beslag krijgt. Voeg naar smaak dille, peterselie of munt toe.
Verhit een beetje olijfolie (3 eetlepels) in een koekenpan en schep er drie hoopjes courgettebeslag in.
De koekjes moeten aan beide kanten goudbruin zijn, en mogen best nog een beetje zacht vanbinnen zijn. Je kunt ze zowel warm als koud opdienen en ze smaken erg lekker met turks brood en een munt-yoghurtsaus.
Verhit een beetje olijfolie (3 eetlepels) in een koekenpan en schep er drie hoopjes courgettebeslag in.
De koekjes moeten aan beide kanten goudbruin zijn, en mogen best nog een beetje zacht vanbinnen zijn. Je kunt ze zowel warm als koud opdienen en ze smaken erg lekker met turks brood en een munt-yoghurtsaus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
tommeke zegt:
Sjoerd zegt:
Dit recept vind ik (en de pan!) te 'nat': ik zou zeker geen melk toevoegen!
Na het raspen van courgette en uit een snuifje zout over de geraspte groente in een vergiet uitstrooien en zeker een half uur maar liever langer uit laten lekken, daarna uitdrukken met een vork of zo. Maak het zo droog mogelijk! Daarna per courgette 2 tot drie eieren om te binden. (Wat is voor een courgette 'middelgroot'???) Koop ze liefst zo klein mogelijk, de grote zijn 'waterbommen' vind je mooie kleine licht groene: 1 klein ei op een courgette.:):(
derbyke zegt: