Recept
« Terug naar recepten
Courgettes uit de oven
PT45M
Courgettes uit de oven
Een heerlijk courgettes uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het Groene Spoor
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettes uit de oven te bereiden
Doe de geraspte courgettes in een vergiet en strooi er het zout overheen.
Laat dit ca. 10 minuten uitlekken.
Intussen een mengsel maken van de eieren, kaas, ui, knoflook, peterselie, basilicum en peper.
Knijp de courgettes uit tot helemaal droog.
Vet een ovenschaal (ca. 25 x 18) in (ik doe zelf altijd 1 persoons bakjes).
Verhit de olie en bak de courgettes hier in ca. 4 minuten zacht.
Doe de courgette in de ovenschaal en giet er het eiermengsel overheen.
Strooi de Parmezaanse kaas er overheen en zet het ca. 25 - 30 minuten in een oven van 180° C (gas 4).
Kan warm en koud gegeten worden.
Laat dit ca. 10 minuten uitlekken.
Intussen een mengsel maken van de eieren, kaas, ui, knoflook, peterselie, basilicum en peper.
Knijp de courgettes uit tot helemaal droog.
Vet een ovenschaal (ca. 25 x 18) in (ik doe zelf altijd 1 persoons bakjes).
Verhit de olie en bak de courgettes hier in ca. 4 minuten zacht.
Doe de courgette in de ovenschaal en giet er het eiermengsel overheen.
Strooi de Parmezaanse kaas er overheen en zet het ca. 25 - 30 minuten in een oven van 180° C (gas 4).
Kan warm en koud gegeten worden.
Harriëtte zegt: